Učenici trećih razreda posjetili tvornicu tjestenine Marodi

U okviru nastave prirode i društva – Gospodarstvo zavičaja, učenici 3.D i 3.P OŠ Nedelišće, PŠ Dunjkovec i Pušćine zajedno sa svojim učiteljicama Višnjom Špicar, Mirtom Horvat i Sanjom Marciuš posjetili su tvornicu tjestenine Marodi u Gospodarskoj zoni Nedelišće.

Dočekala nas je gospođa Marija Poljaković koja nas je odvela do ulaza u samu proizvodnju. Tu nas je srdačno primio tehnolog, gosp. Antun Malović koji nam je podijelio zaštitnu odjeću prije samog ulaska u tvornicu. Proveo nas je kroz proizvodnju gdje smo razgledali skladište brašna i prostoriju sa laktofrizima u kojima se čuvaju tekuća jaja.

Upoznali smo tijek proizvodnje, od tijesta do gotovog proizvoda. Iznenadili su nas podaci o proizvodnji velikih količina uskih i širokih rezanaca, krpica, penne rigata, svrdla, ribane kašice… Posjet smo završili u skladištu gotovih proizvoda iz kojeg svakodnevno tjestenina odlazi u gotovo sve dijelove Hrvatske.

Svoj smo posjet ovjekovječili zajedničkom fotografijom ispred tvornice s poklonima koje su nam uručili. Hvala na korisnom, kvalitetnom i ugodnom gostoprimstvu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije