SŠP: Vratili se iz Europe s bogatim iskustvom

S obzirom da smo naš ovogodišnji veliki projekt Go4eXperience uspješno realizirali, prošlog smo tjedna završili ovo predivno iskustvo mobilnosti Konferencijom i prezentacijama svih ekipa koje su se oduševljene vratile s prakse u inozemstvu. Podsjećamo – u projektu je sudjelovalo četrdesetak učenika naše škole boraveći u Latviji, Sloveniji, Njemačkoj i Francuskoj na dvotjednoj praksi.

Učenici su veliko hvala na omogućenom stručnom iskustvu uputili ravnatelju Tomislavu Greguru, koordinatoricama Jeleni Bartolić i Kristini Jančec kao i svim nastavnicimakoji su im bili pratnja i podrška tijekom boravka u inozemstvu.

Posljednje dvije grupe vratile su se iz Francuske i Njemačke pa evo kratkog izvješća.

Francuska

Sredinom ožujka je desetero učenika otputovalo u Francusku. To su: Marta Mlakar (2.SK), Krunoslav Sušec (3.KU), Ivan Čukić (3.KU), Toni Jurinec (2.SK), Nika Matić (3.THK), Nikolina Topličanec (3.KU), Antonia Vršić (3.KU), Ana Bakač (4.THK) te Monika Novak i Veronika Mesarić. Bili su smješteni u francuskoj pokrajini Bergerac.

Njihov je boravak u Francuskoj kratko opisala profesorica koja ih je pratila, prof. Kristina Jančec : – Učenici su u razdoblju od dva tjedna, koliko traje mobilnost, imali prilike vidjeti i upoznati rad u francuskim restoranima i kuhinjama. Mislim da je to jedinstveno iskustvo i smatram da je svih deset učenika pokazalo veliku hrabrost radeći s ljudima u potpuno novom okruženju i koristeći jezik kojim inače ne govore.

Puno odraslih ne bi se usudilo! Tako da su osim novih profesionalnih vještina stekli i nova socijalna iskustva i samouvjerenost koja će im sigurno pomoći kako u budućem poslovnom tako i u privatnom životu.

Njemačka

U Frankfurtu su učenici bili smješteni u hostelu Haus der Jugend na samoj obali Majne, a praksu su obavljali u hotelima (Leonardo, Bristol, Pure i Hilton), neki u osiguravajućim kućama (AOK), a nekiu Hrvatskom gospodarskom savezu (Kroatische Wirtschaftsvereinigung – KWVD).

U pratnji su im bile profesorice Tanja Baksa i Tanja Gregur. A oni koji su se izborili za praksu u Njemačkoj su: Marija Moharić 4.EK, Lucija Jelačić 4.EK, Lucija Herc 3.EK, Karlo Hlišć 3.EK, Mateja Novak 4.EK, Patricija Zadravec 4.EK, Emanuel Pintarić 3.EK, Igor Kolarić 3.EK, Josip Dominić, Dario Halabarec 2.THK, Laura Štefulj 3.THK, Jelena Kemec 3.THK, Paula-Lee Žinić Kreft 3.THK, Dajana Kodrnja 2.THK i Melita Kolarić 2.THK.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije