Tjedan darovitih učenika u OŠ Orehovica

Iza nas u OŠ Orehovica je zanimljiv tjedan u kojem su svoje znanje i vještine podučavanja iskušali naši daroviti učenici. Ove smo godine odlučili Dan darovitih učenika obilježiti na drugačiji način. Na našoj web stranici objavljen je natječaj na koji su se mogli javiti učenici koji žele iskusiti kako je to biti učitelj i podučavati u svom razredu predmet po izboru. Naši su učitelji i stručni suradnici rado ustupili svoje mjesto i sjeli u učeničke klupe.

U školama Republike Hrvatske 21. ožujka obilježava se Dan darovitih učenika. Uvođenjem obilježavanja Dana darovitih učenika želi se afirmirati spoznaja o potrebi organiziranja sustavne brige za takve pojedince u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske. Darovita djeca imaju obrazovne potrebe koje prelaze okvire uobičajenog školskog programa i zahtijevaju oblike rada, sadržaje i uvjete razvoja koji su opsežniji, slojevitiji i kvalitativno drukčiji od onih koje pružaju redovni programi.



Poznata je činjenica da daroviti učenik neće razviti sve svoje potencijale i neće doći do manifestacije istih bez vanjske podrške unatoč postojanju iznimnih sposobnosti (općih i/ili specifičnih), visokoj motivaciji i kreativnosti učenika. Stoga je obaveza škole osigurati projekte u okviru izvannastavnih aktivnosti u području rada s darovitim učenicima.

Kako se Dan darovitih učenika kalendarski održava za vrijeme proljetnih praznika, odlučili smo ga obilježiti tjedan dana prije praznika na način da su učenici mijenjali mjesta s razrednim i predmetnim učiteljima te ravnateljem, stručnim suradnicama i odgajateljicama. Učenici su se trebali prijaviti na natječaj u zadanom roku te ispuniti prijavnicu na kojoj su trebali objasniti zašto žele zamijeniti mjesto s odabranim učiteljem i zašto su baš oni najbolji za to radno mjesto. Budući da smo dobili velik broj prijavnica, razredna vijeća su, u suradnji s psihologinjom Kristinom Tota, odabrali najbolje prijavnice. Moramo pohvaliti naše darovite ‘učitelje’ koji su se odlično snašli u novim ulogama!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije