Županijska Smotra LiDraNo 2016.

>> Županijska Smotra LiDraNo 2016.

Županijska Smotra LiDraNo 2016. održana je 2. ožujka 2016. godine s početkom u 15 sati, u Centru za kulturu Čakovec. Nakon otvorenja izložbe literarnih i novinarskih ostvarenja započeli su radom okrugli stolovi literarnog i novinarskog stvaralaštva. Na ovogodišnju Smotru, čije je jedno od osnovnih načela dragovoljnost, uključilo se 86 učenika i 20 mentora iz svih srednjih škola Međimurske županije.

Svi sudionici Smotre učenici, voditelji, članovi povjerenstava i škola domaćin ETŠ Čakovec pridržavali su se unaprijed propisanih pravila. Sve aktivnosti (sastanci povjerenstava, prikupljanje i prosudba radova) odvijale su se prema unaprijed određenom vremeniku. Primjenjivala su se uobičajena i provjerena mjerila sudjelovanja vrjednovanja i odabira radova.

Povjerenstva su napravila sljedeće prijedloge. U kategoriji literarnih radova predloženi su:

Očem poleteti, rad Petre Culjak – učenice 3. razreda Srednje škole Čakovec, pod voditeljstvom profesorice Tine Novak,

Moj supertata, rad Franka Goričanca – učenika 1. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, pod voditeljstvom profesorice Zdravke Skok.

Povjerenstvo za novinarski izraz u kategoriji samostalni novinarski rad, za državnu Smotru predložilo je rad Moja su vrata rečenice – učenice Laure Majer iz 3. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, pod voditeljstvom profesorice Zlatke Grahovec.

U kategoriji školskih listova pod voditeljstvom profesorice Helene Zečar-Lajtman predložen je Čagi – list učenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i Povećalo – list učenika Srednje škole Prelog, pod voditeljstvom profesorice Melite Pesek.

U kategoriji radijskih emisija za državnu Smotru predložena je radijska emisija učenica Karle Ladić i Lane Lovrec iz 3. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec – Samo sebi jednako, pod voditeljstvom profesorice Barbare Markač-Despinić.

Povjerenstvo za dramsko-scensko stvaralaštvo u pojedinačnom nastupu odabralo je učenicu Anu Zrna (4. razred) iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, pod voditeljstvom profesorice Zdravke Skok, s interpretacijom Ranka Marinkovića, Kiklop.

Županijsku Smotru smatramo uspješno provedenom. Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, kao organizator Smotre pomno je organizirala, oblikovala i provela sve pojedinosti vezane uz Smotru. Zahvaljujemo učenicima iz svih srednjih škola Međimurske županije, nazočnima na dramskom dijelu Smotre u CZK-u, na primjerenom ponašanju. Bili ste odlična publika!

Nadamo se da će državno povjerenstvo visoko vrjednovati radove iz naše županije.

Za županijsko povjerenstvo, predsjednica Dijana Fric, prof.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije