Srednjoškolci čitajući zvijezde dodiruju

Bez obzira što natjecanje Čitanjem do zvijezda još nije našlo mjesto u Katalogu natjecanja AZZO-a, učenici srednjih škola naše Županije ne odustaju od njega

Često u medijima možemo pročitati kako knjiga izumire i da je zanimanje učenika za knjigu sve manje ili nikakvo. Upravo suprotno dokazuje natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda.

Iako se natjecanje (još uvijek) ne nalazi u Katalogu natjecanja koji izdaje Agencija za odgoj i obrazovanje, svake se godine u natjecanje uključuje sve veći broj učenika iz cijele naše zemlje (ove se godine to natjecanje provodi treći put u srednjim i sedmi put u osnovnim školama). Na školskoj razini natjecanja u ovoj je nastavnoj godini sudjelovalo 366 srednjoškolaca, a na županijskoj njih 286.

Županijska razina natjecanja za učenike srednjih škola održana je u petak, 26. veljače 2016. Natjecanje za učenike Tehničke škole Čakovec i Srednje škole Čakovec održano je u učionici BIC-a u Srednjoj školi Čakovec.

Natjecanju su pristupili učenici TŠČ-a Ema Gunc, Tomislav Tomašić, Oskar Ovčar i Ružica Marković te učenici SŠČ-a Erik Židov, Petra Culjak i Margareta Ana Baksa Topličanec, a u ispitnoj komisiji bili su Aleksandra Pleh, prof., Tina Novak, prof., i mr. sc. Dražen Ružić.

Tomislav Tomašić iz Tehničke škole Čakovec i Petra Culjak iz Srednje škole Čakovec prošli su bodovni prag i plasirali se na državnu razinu natjecanja. Uz Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja i Budi Hamlet, pane Hamlete, na državnoj razini čeka ih i djelo Ante Tomića Čudo u Poskokovoj Dragi.

U našoj su se Županiji natjecali i učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, a plasman na državno izborile su njihove učenice Ana Marija Gregur, Lea Antonije-Stamničar i Kristina Novak. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije