Budi muško klub protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

>> Budi muško klub protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

Sve je aktulanije pitanje o nasilju u društvu, a napose o nasilju nad slabijim spolom. Postoje brojne udruge učenika koje se bave zaštitom prava žena, posebice vezano uz problematiku nasilja nad njima. Stoga već četvrtu godinu zaredom Centar za ženske studije, u suradnji s brojnim udrugama civilnog društva, priprema kampanju One Billion Rising – Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

Cilj ove kampanje je upozoriti na kontinuirano nasilje nad ženama i djevojčicama, a održava se u 200 zemalja, među kojima je i Hrvatska. U 20 gradova u Hrvatskoj u znak prosvjeda protiv kulture nasilja plesala se koreografija Break the chain u kojem su sudjelovali aktivistice i aktivisti te publika.

U kampanju se uključio i Budi muško klub Graditeljske škole Čakovec; u sklopu školske priredbe povodom Valentinova članice i članovi BMK-a, zajedno sa Andrejom Bratinšćak, psihologijom i voditeljicom Budi muško kluba te profesorom Hrvojem Živkovićem otplesali su koreografiju.

Koreografija je izvedena i nekoliko puta ranije na različitim lokacijama u gradu, a sve zabilježeno okom kamere pod ravnanjem Nine Drk i Matije Sajka te je napravljen videospot za što je zaslužan profesor Bojan Miljančić.

Tako su naši učenici i nastavnici još jednom pokazali izuzetnu netoleranciju prema bilo kakvom obliku nasilja, kao i senzibilitet za one najugroženije među nama.

BMK protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije