Vrijedni Zadrugari u Tehničkoj školi Čakovec

Aktivnostima zadruge USER obogaćen Božićni sajam Tehničke škole Čakovec

Nastavljajući tradiciju, članovi zadruge USER i ove su se godine uključili u Božićni sajam TŠČ-a. Pripreme za Sajam počele su već u listopadu.

S obzirom da Škola posjeduje dva 3D printera i jedan je dan na korištenje Stručnom vijeću strojarstva, na skupštini Upravnog odbora zadruge donesena je odluka da će se ove godine zadrugari u Sajam uključiti prodajom prigodnih ukrasa izrađenih na 3D printeru.

Posao izrade prigodnih ukrasa vodili su profesori Jasminka Jelačić i Marijan Murković.

Osim ukrasa u obliku pahuljica, kuglica, poklona i zvijezda, izrađene su i logičke igrice (slagalice), a zadružna sekcija elektrotehnike izradila je LED snjegoviće i boriće. Svi ukrasi imali su i prigodan logo povodom 125. obljetnice Škole.

Osim klasične prodaje, na Božićnom sajmu svi zainteresirani mogli su provjeriti brzinu svojih vijuga i okušati se u logičkim slagalicama, također izrađenima na 3D printeru.

Od sljedećeg polugodišta s radom kreće i grupa koju će voditi profesorica Jasminka Jelačić, a bavit će se 3D crtanjem i izradom predmeta na 3D printeru.

Rad bi bilo lakše organizirati da zadruga ima svoj laboratorij, ali vjerojatno će se i taj zahtjev ubrzo realizirati. Svega ovoga ne bi bilo da Zadrugom odlično ne upravlja njen voditelj, profesor Zlatko Leček. (TS)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije