Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak proslavio 2. obljetnicu

>> Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak proslavio 2. obljetnicu

Dana 4. studenog 2015. godine u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak u Čakovcu, održana je proslava 2. obljetnice djelovanja ustanove.

U svome govoru ravnateljica Kristina Klobučarić prisjetila se Novinščak Mihalja koji je uz podršku svoje obitelji sagradio ovu ustanovu u kojoj su korisnici pronašli svoj drugi siguran i miran dom. Također se zahvalila i njegovim sinovima Miroslavu i Nikoli te supruzi koji su nastavili brinuti o korisnicima i njihovim potrebama na najbolji mogući način.

Činjenica da se radi dobro i ispravno ukazuje da je u ustanovi zaposlenje pronašlo tridesetdevetero djelatnika koji stručno i odgovorno brinu o 112 momentalno smještenih korisnika s tendecijom stalnog rasta.

Također se zahvalilo korisnicima i njihovim obiteljima na ukazanom povjerenju i zadovoljstvu pruženim uslugama te osoblju doma na uloženom trudu i predanosti u radu. U toploj, ugodnoj i domaćoj atmosferi proslavu 2.rođendana uveličala je ‘Udruga žena Podturen’ koja je izvedbom tradicionalnih međimurskim pjesmama i igrokazom nasmijala sve prisutne.



I korisnici doma također su uz nekoliko prigodnih recitacija i pjesama popraćenih veselim ritmom tamburica obogatili slavlje. Uz pjesmu i ples, sve prisutne počastilo se rođendanskom tortom koju je imala prilike prva kušati Srša Ana, prva stanarka Doma Novinščak.

Najnovije