Gradite obiteljsku kuću i planirate stambeni prostor?

U današnje vrijeme puno žurbe i stresa kuća je oaza zadovoljstva i ugodnosti. Želja za sigurnošću, zadovoljstvom i udobnošću dobiva sve veće značenje prilikom gradnje kuće i planiranja stambenog prostora.

U vrijeme kada svi pričaju o recesiji i kroničnom nedostatku novca, a Vi želite svoju oazu mira, potrebno je pametno planirati i pravovremeno se informirati, kako biste najbolje odlučili o kvaliteti i troškovima vlastitog koncepta stanovanja. Jer naknadne promjene, u pravilu su loši kompromisi i stvaraju visoke troškove.

Prilikom planiranja sistema za grijanje i toplu vodu u vlastitom domu, potrebno je imati na umu dva osnovna aspekta: zdravlje stanara i sigurnost opskrbe toplinom za više generacija. Optimalan broj dimnjaka u Vašem domu, bez obzira radi li se o kući ili stanu, omogućuje Vam da se u bilo koje doba prebacite na grijanje energentom, neovisnom o primarno instaliranom sistemu grijanja.

Ugradnja dimnjaka Schiedel iznosi samo 1-2% troškova gradnje. To je morate priznati, zaista malo novaca za dugoročnu sigurnost Vaše obitelji!

Gradeći kuću postavljate si neka pitanja:

1. Utječe li dugoročna dostupnost energije (npr. plina ili električne energije) na izbor dimnjaka?

2. Koliko pravovremeni i ispravan odabir dimnjaka utječe na sigurnost, neovisnost i toplinu mog doma?

3. Koliko je odluka o dimnjaku ovisna o izboru ložišta?

4. Postoji li potreban broj dimnjaka u projektu moje kuće?

5. Može li dimnjak doprinijeti uštedi energije (i novaca) i kako?

6. Jeste li znali da kuću, odnosno stan koji omogućuje sigurnu budućnost prepoznajemo po broju dimnjaka?

Na takva i ostala pitanja, za koja možda niste ni znali da ih trebate postaviti, odgovor potražite u Schiedelu. Kontaktirajte nas na web besplatnom savjetovalištu na www.schiedel.hr, gdje možete zatražiti besplatan savjet, pomoć, prijedlog rješenja, te proračun dimnjaka potreban za projekt Vaše kuće, odnosno na besplatni info telefon 0800 5335!

Osnovni zahtjevi koji se danas postavljaju pred dimnjak, regulirani su Tehničkim propisima za dimnjake, a trebaju ih poznavati svi graditelji. Tehnička svojstva dimnjaka moraju biti usklađena i potpuno kompatibilna s uređajima za loženje i gorivom, odnosno energentom koji se koristi.

Najnovije