Nado centar zdravlja Varaždin: Dekompresijom uklanja bol do čak 80%

Jeste li znali da u Varaždinu od proljeća postoji mjesto gdje bol prestaje? Ako niste, vrijeme je da posjetite Nado centar zdravlja u Kurelčevoj ulici, koji je otvoren ovog proljeća, a gdje se koristi Dekompresijski tretman kralježnice, medicinski priznata metoda, s kojom se bol uklanja uz čak 80 posto!

Osim što je Dekompresijki tretman kralježnice (skraćeno DTK), medicinski priznat, izuzetno je hvaljen od strane pacijenata, što s obzirom na uspješnost i ne čudi.

Što je spinalna dekompresija?

Izrazito uspješna, neoperativna procedura za popuštanje bolova u donjem dijelu leđa, vratu, rukama i nogama. Klinički je dokazana s učinkovitošću od 80%.

Tko ima koristi od spinalne dekompresije ?

Bilo tko, tko pati od bolova u leđima ili vratu koji su uzrokovani cijelim ili djelomičnim oštećenjem diska može imati koristi od spinalne dekompresije. Mnoga učestala stanja koja mogu biti učinkovito liječena spinalnom dekompresijom su:

– Hernija (protruzija) diska
– Išijas (ischialgia)
– Degenerativne bolesti disk
– Spinalna stenoza
– Bol u donjem dijelu leđa
– Bol u vratu
– Trnci u ruci i/ili nozi
– Glavobolje i vrtoglavica
– Radikulopatija (uklještenje živca)

Spinalni dekompresijski sustav je najnaprednije ne operativno liječenje na svijetu za herniju i degeneraciju međukralježničnog koluta (intravertebralnog diska). To je glavna ne invazivna alternativa operaciji u SAD- u, gdje se ovaj termin i tretmani najviše upotrebljavaju.

Iako je i ova terapije ujedno i vrsta trakcije, postoji velika razlike između klasične trakcije i spinalne dekompresije. DTK terapija koristi kompjutersku tehnologiju i sofisticiranu opremu koja nježno isteže kralježnicu, smanjujući pritisak sa diska i zglobova pojačavajući prirodni proces cijeljenja. Nježna sila izvlačenja DTK tretmanom stvara dekompresiju (rasterećenje zbog istezanja) i poboljšava krvni optok i izmjenu hranjivih tvari u ozlijeđenom području.

Negativan pritisak stvoren dekompresijom smanjuje pritisak unutar diska i pritisak na živce eliminirajući bol i disfunkciju, dozvoljavajući da hernija i bulging diska budu uvučeni natrag na odgovarajuće mjesto.

NADO CENTAR ZDRAVLJA VARAŽDIN – Centar za kralježnicu

Pon; Sri; Čet- 12:00 – 20:00

Uto; Pet- 08:00 – 16:00

042/ 55 75 13 091/ 311 08 22

nado.varazdin@gmail.com

www.nado.hr

www.facebook.com/nadocentarzdravljavarazdin

Najnovije