Obiteljski stol za Uskrsne blagdane ispunjen je tradicionalnim jelima i namirnicama poput ribe, šunke, jaja i hrena. Uz tradicionalne namirnice, na blagdanski stol bez razmišljanja možete dodati i priložnu tjesteninu jer osim što se brzo priprema te nam ostavlja više vremena za druženje s ukućanima, bogata je bjelančevinama, ima niski glikemijski indeks te malu količinu masti.
S vama želimo podijeliti recept za jelo koje je jednostavno za pripremu, a čiju osnovu čine tjestenina i šunka te je idealno kao predjelo za vrijeme svečanog ručka.
Recept velikih krpica s domaćom šunkom možete isprobati već danas i razveseliti obitelj.
SASTOJCI:
• 100 g domaće šunke
• 400 g Marodi velikih krpica
• 200 ml rajčica pelata
• 50 ml vrhnja za kuhanje
• 100 ml bijelog vina
• ružmarin (bosiljak) i papar
PRIPREMA:
1. Marodi velike krpice skuhajte al dente (9 minuta – točno prepručeno vrijeme za ovaj oblik tjestenine, u puno osoljene vode).
2. Domaću šunku narežite na sitne rezance ili kockice te na malo ulja popržite, dodajte bijelo vino te bosiljak ili ružmarin te pirjajate dok tekućina ne ishlapi.
3. Dodajte sjeckane pelate i pirjajte nekoliko minuta sve dok ne dobijete gusti umak.
4. Na kraju dodajte malo vrhnja za kuhanje i kockicu maslaca.
** Ako vam je umak kiselkast dodajte i žličicu meda. Ukoliko vam je ovo jelo prejako umjesto domaće šunke možete upotrijebiti i prešanu šunku.
Ovaj, kao i mnoge druge recepte s tjesteninom, možete pronaći na internetskoj stranici OVDJE