Poduzeće Ambijenti već 20 godina uspješno plovi u poslovnim vodama

>> Svečano obilježeno 20 godina uspješne tvrtke Ambijenti d.o.o.!

Jučer (19. veljače) je u Čakovcu u zgradi Scheier svečano obilježena 20 obljetnica poduzeća Ambijenti uz brojne uzvanike i zaposlenike tvrtke i prigodan program pjevačkog zbora “Josip Štolcer Slavenski”.

Ambijenti d.o.o. nude usluge projektiranja, izvođenja i održavanja zelenih površina, čišćenja objekata te upravljanja i održavanja zgrada.

Danas je u tom poduzeću zaposleno osamdesetak ljudi. Plaće su redovite, iznad međimurskog prosjeka, ulaže se u edukaciju zaposlenika, istražuje tržište te se poslovi prilagođavaju istom, što je i ključ uspješnog poslovanja u dinamičnim uvjetima rada.

Na samom početku prisutnima se obratio direktor tvrtke Pero Vidović:

“Krajem 1994 godine u mladoj Hrvatskoj državi, ali i u vremenu poleta i zanosa otvarala su se mnoga poduzeća. Početni kapital zaradio sam u nekoliko dopunskih poslova, prvi poslovi bili su vezani za izradu reklama i čišćenje i održavanje zgrade na novoizgrađenom Graničnom prijelazu Goričan. Tako se krenulo u posao s puno rada i istraživanja, pokušaja i pogrešaka, skromno i sa snažnom vjerom. Prvi veliki posao bio kada me na terenu Ante Kapulica, pomoćnik ministra financija RH upitao dali možemo obavljati potrebite poslove.”

“Mogli smo i mnoge druge poslove. Mogli smo i ozeleniti, od projektiranja, izvođenja hortikulturnih radova do održavanja nasada i travnjaka površine na graničnim prijelazima Goričan, Mursko Središće, Trnovec, Dubrava Križovljanska, Macelj, Lupinjak, Razvor, Pribanjci, kasnije Županja i Bajakovo te Rupa Pasjak, Kaštel i Plovanija. Tako je krenula suradnja s Ministarstvom financija RH, za koju smo ovih 20 godina obavljali i druge značajne poslove od građevinarskih, servisnih, snabdijevanja komunalnim i protupožarnom opremom, sadnje cvijeća… Počeli smo raditi za građevinska poduzeća, lokalnu samoupravu, HEP, mnoge poslovne subjekte. Polako smo postali regionalno poduzeće. Na vrijeme smo shvatili da su došla nova vremena, uvjeti poslovanja dramatično se i neprestano mijenjaju. Na vrijeme smo počeli istraživati tržište, razvijali kompetencije naših zaposlenika, pribavljali ateste i certifikate.”

“2002. godina je bila svojevrsna prekretnica izgubili smo najznačajniji posao za Ministarstvo financija RH. Ubrzo zatim s izgradnjom tvornice Tubla u Čakovcu kretala je Calzedonia. Trebali su pouzdanog partnera za zelenilo, mi smo bili tu to je bio početak uspješne suradnje koja još i danas traje. Tada smo počeli i kositi nasipe i kanale hidroelektrane, uređivati pružne pojaseve, bolničke krugove, izgrađivati nogometne terene, okoliše trafostanica, okoliše turističkih objekata, tvorničkih dvorišta, Veleposlanstva SAD-a, čistiti mnoge urede po Slavoniji, oko Zagreba, po Dalmaciji… I još mnogo toga…”

“Edukacija i osposobljavanje naših zaposlenika važan su prioritet jer je jačanje kompetencija naših zaposlenika na svim razinama jedan od najvažnijih zahtjeva naše konkurentnosti. Sredstva uložena u edukaciju radnika svake godine sve su viša. Imamo u sezonama i do 80 zaposlenih. Ponosno ističem da u ovom trenutku naši zaposlenici posjeduju više od 95 certifikata i ovlaštenja za obavljanje različitih poslova. Jedanaest puta do sada organizirali smo godišnji stručni izlet za naše zaposlenike, čime ih nagrađujemo za trud i uspješno poslovanje. Želimo biti i jesmo, poželjan poslodavac i poželjan partner! “

“Ambijenti su mali i žilavi. Marljivi i stručni, dinamični i borbeni. Radimo, doprinosimo. U tišini i s rezultatima na koje smo ponosni. I zato i danas ne slavimo, nego obilježavamo! U našem poslu nema glamura, blještavila, nema svjetla reflektora. Samo goli rad. I opstojanje, unatoč svemu. I trajanje. Ambijenti hvala vam što uvijek ispunite što se od vas očekuje i još malo više. Ponosan sam na vas! Ambijenti onakve kakve ste upoznali idu dalje. S vjerom u vlastite mogućnosti, u nova radilišta, trase, izazove. Do nove obljetnice, zeleno i čisto” – završio je emotivno govor direktor Vidović

Prisutnima su se na svečanoj obljetnici obratili Ante Kapulica, Marija Herman, Nikola Mustač, dožupanica Sandra Herman i urednica na Hrvatskom radiju Lidija Komes. Svi oni su u prigodnom govoru čestitali Ambijenti na uspješnom radu u proteklih 20 godina te zaželjeli još puno uspješnih godina rada.

Ambijenti su danas ozbiljno, pouzdano malo poduzeće, okrenuto ispunjenju zahtjeva naručitelja, solidno organizirano, fleksibilno koje će sigurno obaviti poslove koje preuzme.

Preporučeno
Najnovije