Dopunsko zdravstveno osiguranje – HZZO ili privatni osiguratelj?

Što je to dopunsko zdravstveno osiguranje?

Dopunsko zdravstveno osiguranje pripada skupini dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja (nije obavezno) i ono nadopunjuje, u financijskom smislu, pokriće troškova liječenja u obveznom zdravstvenom osiguranju. Naime, dopunsko osiguranje pokriva plaćanje razlike u vrijednosti zdravstvenih usluga koje u okviru obveznog zdravstvenog osiguranja ne podmiruje HZZO.
Danas to sudjelovanje u troškovima iznosi dvadeset posto pune cijene zdravstvene usluge. Primjerice, jedan odlazak na pregled našem liječniku nas košta minimalno 10 kuna, dok nas samo jedan boravak u bolnici može koštati i do 2.000 kuna.

Ako nemamo dopunsko zdravstveno osiguranje, to moramo sami platiti.

Dakle, ugovaranjem dopunskog zdravstvenog osiguranja, ne dobivamo zdravstveni “nad standard”, nego je to isključivo osiguranje koje pokriva troškove razlike u cijeni obaveznog zdravstvenog osiguranja i našeg sudjelovanja u liječenju kod korištenja zdravstvene zaštite bilo koje vrste.

Tko sve nudi dopunsko zdravstveno osiguranje?

Dopunsko zdravstveno osiguranje mogu odabrati i ugovoriti samo osobe koje imaju utvrđen status osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju pri Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO). Svatko tko ima osnovno zdravstveno osiguranje, sam može odabrati osiguravajuće društvo s kojim će potpisati ugovor o dopunskom zdravstvenom osiguranju.

U ovom trenutku, dopunsko zdravstveno osiguranje nudi HZZO, te nekoliko privatnih osiguravajućih kuća. Razlika je u cijeni i u pokriću. Naime, što se pokrića tiče, kod nekih privatnih osiguratelja je moguće ugovoriti neograničen limit kao i kod HZZO-a, ali i ograničen, te samim time spustiti cijenu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Osim toga, razlika u pokriću očituje se i u tome što neke privatne osiguravajuće kuće, za razliku od HZZO-a, nude i pokriće troškova s B liste lijekova koji mogu koštati i više stotina kuna.

Po dopunsko zdravstveno osiguranje u Progreso grupu

Sigurno ste čuli da je bolje spriječiti nego liječiti. Ovaj proizvod vam nudi upravo to; zaštitu od nepredviđenih troškova u postupku liječenja. Vjerujemo da nikome ne bi bilo drago po izlasku iz bolnice platiti tisuću ili dvije tisuće kuna.

Progreso grupa poslovno surađuje s čak devet osiguravajućih društva, upravo kako bi za vas mogli odabrati najpovoljniju ponudu.

Pozdrav od Progresovaca, čuvara vrijednosti vašeg novca!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije