Najnoviji aparat za operaciju sive mrene u Poliklinici Fokus

WHITESTAR Signature® System je modularni oftalmološki mikrokirurški aparat koji omogućava kirurgiju prednjeg segmenta oka – operaciju sive mrene. WHITESTAR Signature® System predstavlja najnoviju tehnologiju brzog uklanjanja prirodne leće u oku, proizvod kompanije Abbot Medical Optics (AMO) koja zadnjih 2 desetljeća prati najnovija dostignuća i napredak tehnologije na području operacije sive mrene fakoemulzifikacjom (PHACO).

WHITESTAR Signature® System FUSION PHACO kombinira sigurnost protoka tekućina i optimalne kavitacije WHITESTAR® tehnologije. Prisutnost ove dvije tehnologije omogućava uklanjanje tvrde i meke prirodne leće što omogućava pacijentima da se mogu ranije odlučiti na operaciju i ne moraju čekati da leća “sazrije” što se prije mislilo kada se operacija vršila klasičnim načinom. Ovakav protok tekućina osigurava stabilnost očne sobice i brzu i automatsku prilagodbu pri jakim vakumima što povećava djelotvornost za vrijeme operacije sive mrene.

U Poliklinici Fokus u Varaždinu pratimo najnovije trendove u kirurgiji katarakte (sive mrene) te operiramo na ovom najnovijem aparatu AMO “WHITESTAR Signature® PHACO System”. Operacija se radi ambulantno i u topičnoj anesteziji i potpuno je bezbolna.



Na hrvatskom tržištu postoji široka paleta intraokularnih leća koje se ugrađuju nakon operacije sive mrene. Mi smo se u našoj Poliklinici Fokus odlučili za ugradnju Tecnis monofokalnih i multifokalnih intraokularnih leća, najnovijeg proizvoda poznate američke tvrtke Abbott Medical Optics (AMO). Brojne studije su pokazale da ova vrsta leće ima najmanje nuspojava nakon ugradnje ( manja je vjerojatnost ponovnog nastanka sive mrene na operiranom oku, manja je fotofobija – osjetljivost na sunčevo svjetlo, manja je učestalost bljeskova – “glare” i “haloa” – krugova u boji oko izvora svjetlosti).

Tecnis multifokalne intraokularne leće indicirane su za korekciju vida afakije u odraslih pacijenata sa ili bez presbiopije nakon operacije sive mrene ultrazvučnom metodom koji žele vidnu oštrinu na daljinu, blizinu i na srednjoj udaljenosti (rad na kompjuteru, laptopu ili Ipadu) bez nošenja naočala. Ove intraokularne leće su predviđene da se ugrade u kapsularnu vrećicu što zahtijeva potpuno uredan tijek same operacije.

Ova jedinstvena intraokularna leća omogućuje visoku kvalitetu vida na svim udaljenostima danju i noću, dakle i pri smanjenom osvjetljenju. Veličina zjenica ne utječe na samu kvalitetu vida kod pacijenta. Različite jačine adicije na leći (+2.75 dsph, +3.25 dsph,+4.0 dsph) omogućuju širi raspon vida i operater može izabrati koju vrstu leće će ugraditi u oko pacijenta s obzirom na stil života pacijenta.

Svoj termin za pregled možete dogovoriti na tel. 042 200-443.

Vaša Poliklinika Fokus.

Poliklinika Fokus Mr. sc. Nataša Brijačak, dr. med., spec. oftalmologije


Vinka Međerala 9, Varaždin

Tel.: 042 200 443

www.poliklinikafokus.hr

Najnovije