Alpro Šardi – Prozori i vrata za graditeljstvo sutrašnjice

Kad budete stajali pred odabirom Vašeg prozorskog sustava, nemojte misliti da su svi prozori jednaki. Svaka receptura materijala od kojeg je izrađen prozor je drugačija, a molekularne modifikacije i dizajn profila utječu na otpornost, izolacijske vrijednosti, estetski doživljaj i trajnost prozora.

Prozori i vrata se ubrajaju u građevne elemente pred koje se postavljaju najveći zahtjevi. Oni pročelju daju život i podižu materijalnu vrijednost Vašeg doma. To su također elementi koji imaju najviše mogućnosti oblikovanja.

Alpro Šardi Vam nudi sve što je potrebno za Vaše neusporedive individualne prozore: svaki zamislivi oblik i podjela prozora. Iznimno široka paleta boja i dekora s površinskom teksturom. Prečke, integrirane na različite načine – kao konstrukcijska podjela, postavljene na površinu ili smještene unutra, između slojeva izolacijskog ostakljenja. Dopadljive ručke. Od standardnih ostakljenja preko specijalnih stakala do reflektirajućih ili neprozirnih, reljefnih ostakljenih površina, npr. za kupaonice i kućna vrata gdje su pogledi nepoželjni.


Vrhunski materijali nisu dovoljni

Izbor pravog proizvođača i izvođača radova podjednako je važan kao i komponente koje se ugrađuju. Tvrtka Alpro Šardi osnovana je među prvima u Hrvatskoj u ovoj domeni poslovanja, a iskustvo, znanje i predanost naših stručnjaka, rad na najsuvremenijim strojevima uz informatičku podršku svim fazama pripreme i proizvodnje, stalno usavršavanje i praćenje najnovijih tehnoloških dostignuća, te dugogodišnja suradnja s vodećim evropskim proizvođačem PVC profila KÖMMERLING i renomiranim imenima u području proizvodnje alu-sistema su garancija da ćete u svako momentu dobiti pravu protuvrijednost za uloženi novac. Alpro Šardi je Vaš pouzdan partner u svim fazama; od savjetovanja, planiranja i osmišljavanja proizvoda, preko proizvodnje i ugradnje, do sveobuhvatne podrške poslije obavljenog posla. O tome Vam mogu posvjedočiti sada već tisuće zadovoljnih kupaca.

Više od prozora

PVC je danas uvjerljivo najuspješniji materijal za izradu građevinske stolarije, sa stalnim rastom tržišnog udjela. U stambenim objektima taj udio na nama referentnom europskom tržištu prelazi 60%, dok je čak 7 od 10 prozora ugrađenih pri adaptacijama starijih objekata izrađeno od PVC materijala.

Svojim sveobuhvatnim proizvodnim programom PVC stolarije Alpro Šardi pokriva najširi raspon Vaših želja i potreba kad su prozori, vrata i zaštita od sunca u pitanju – sve zamislive situacije ugradnje i sve arhitektonske i oblikovne stilove. Pri tome su zadovoljeni najviši energetski i ekološki standardi.


Alpro Šardi EuroFutur

Stilski čist i ujednačen, klasičan dizajn našeg EuroFutur sustava prozora i ulaznih vrata idealno će se uklopiti u svaki tip arhitekture i doprinijeti atraktivnom izgledu fasade, pružajući pri tome vrhunsku energetsku efikasnost i raskošne mogućnosti oblikovanja uz maksimalnu ekonomsku isplativost.


Osnovne karakteristike sustava su:

• Cjelovit sustav prozora i ulaznih vrata (s otvaranjem unutra i prema van).
• Classic i Elegance (zaobljena) izvedba
• Funkcionalan i idealno neutralan dizajn za sve tipove arhitekture.
• Višekomorni profili ugradbene dubine 70mm s vrhunskim svojstvima toplinske izolacije: Uf = 1,3 W/m2K.
• Već sa standardnim ostakljenjem 4+16+4 postiže se vrijednost zvučne izolacije Rw = 34 dB.
• Zaštićeni inovativan dizajn čeličnog ojačanja u centralnoj komori – još bolja toplinska izolacija i poboljšana statika.
• Zanemariv gubitak vremena na njegu i održavanje.
• Bezolovni čvrsti PVC u plastičnim profilima s ekološkim kalcij-cink stabilizatorima.
• Gotovo neograničena trajnost.

Alpro Šardi 88 plus

Premium sustav profila Kömmerling 88 plus već se etablirao kao novo mjerilo u tehnici PVC prozora. Veća ugradbena dubina osigurava bolju stabilnost, pri čemu profil zadržava svoj elegantan, ekstremno uski izgled. Vizualno “vitki”, a ipak čvrsti profili u osnovi su nove konstrukcijske koncepcije.

Osnovna svojstva sustava su:

• 6-komorna tehnologija može se povećati na 7 komora zahvaljujući inovativnom ojačanju, što povećava toplinsku izolaciju.
• Veća udobnost zahvaljujući boljoj Uf-vrijednosti od 1,0 do čak 0,8 W/(m2K); manja opasnost za stvaranje vlage i niskih površinskih temperatura.
• Tri razine brtvljenja u svim područjima (utor krila i okvira) brinu za bolju zaštitu od udarnih kiša, udara vjetra i vremenskih neprilika.
• Veliki raspon ostakljenja (24-46/52 mm), omogućava ugradnju specijalnog stakla za još bolju zvučnu izolaciju (3 slojno ostakljenje) i veću sigurnost.
• S odgovarajućim ostakljenjem certificiran i za pasivne kuće!
• Jednostavno održavanje, okovi smješteni u zaštićenom području iza termičke, srednje brtve.

Osim ekstremnog poboljšanja toplinske izolacije, Alpro Šardi 88 plus nudi i fascinantne oblikovne mogućnosti i boje koje ostaju u sjećanju – s dekorima drveta ili visokovrijednim kombinacijama aluminija i PVC-a.


 
Alpro Šardi Kömmerling 76

Najnovija generacija profila – KÖMMERLING 76 – postavlja nove, jedinstvene standarde. U razvoj ovog sustava ugrađena je sveobuhvatna stručnost, desetljeća istraživanja i razvoja, najsuvremenije računalsko projektiranje, simulacije i bezbroj testova. Alpro Šardi System 76 odražava našu predanost vrhunskoj kvaliteti, funkcionalnosti i estetici i nudi našim kupcima najbolji sustav prozora u svojoj klasi.

Alpro Šardi System 76 će se pojaviti na hrvatskom tržištu u drugoj polovici 2014. godine, a više o ovom neusporedivom sustavu možete vidjeti u našem on line katalogu ili na stranicama Kömmerlinga.


Sunčana strana ulice

Gradnja kuće je investicija za budućnost i trebala bi biti dobro isplanirana. Da biste se mogli opustiti i uživati unutar vlastita četiri zida, pri projektiranju morate uzeti u obzir potrebe glede udobnosti, individualnoga doživljaja doma i najviše moguće razine sigurnosti. Tu svakako spada i izbor i ugradnja sustava zaštite od sunca – roleta, grilja i škura.

Rolete predstavljaju rješenje koje, uz svoju izuzetnu arhitektonsku atraktivnost, osigurava visok stupanj energetske učinkovitosti. One pružaju dodatnu toplinsku zaštitu koja potječe i od sloja zraka obuhvaćenog između zaslona i prozora i od samog zaslona. Naravno, sve ovo vrijedi i kad govorimo o zaštiti od buke i insolacije.

Porijeklo grilja i škura je u toplim krajevima razmaženim suncem Mediterana, a antički Grci i Rimljani su sa svojim izrazitim smislom za estetiku i proporcije znali kako spojiti praktičnu korist sa ljepotom, tako da danas možemo bez pretjerivanja govoriti o klasičnoj ljepoti grilja i škura.


Alpro Šardi VariNova – univerzalna roleta. Za sve situacije

VariNova rolete se mogu koristiti u najrazličitiijm varijantama ugradnje, bilo da se radi o adaptaciji ili novogradnji i ugrađuje li se na PVC, aluminijske ili drvene okvire. Kutija nakon ugradnja može biti vidljiva, a postoji i mogućnost žbukanja izvana i/ili iznutra. PVC kutija za rolete VariNova zadovoljava i zahtjeve Odredbe o štednji energije EnEV (koja u području kutija za rolete propisuje vrijednost Usb ≤ 0,85 W/(m2K) – bilo da se radi o novim ili starim objektima), po čemu je jedinstvena na europskom tržištu. Veliku prednost predstavlja VariNova s integriranim komarnikom (rolo mrežicom za zaštitu od kukaca) kojeg je moguće ugraditi bez dodatnih izmjena.

Osim unutarnjih, Alpro Šardi vam nudi i vanjske PVC rolete pogodne za sve situacije u pogledu ugradnje. Sasvim je svejedno radi li se o zidu koji ima jedan ili više slojeva, ili pak o zidu s vanjskom izolacijom. Montaža vanjske kutije se može vršiti direktno na prozoru ili kao zasebni montažni dio na fasadi.


Grilje i škure – diskretni šarm Mediterana

“Form follows function” – ova znamenita dizajnerska rečenica možda svoju najbolju potvrdu nalazi upravo u griljama i škurama (kapcima), gdje je funkcija zaštite od sunca i prozračivanja skladno stopljena s lucidnom konstrukcijom i bezvremenom estetikom.

Alpro Šardi PVC grilje i škure sustava OmbraPlus zadržavaju prirodan izgled pravog drveta uz dodatne prednosti koje pruža visokokvalitetni PVC materijal – iznimno lako i jednostavno održavanje i gotovo neograničena trajnost. Osim odlične zaštite od sunca, ovi sustavi vam nude i puno više: zaštita od vjetra i vremenskih neprilika, od topline i hladnoće, neželjenih pogleda ali i od provale i krađe.

Opširnije o Alpro Šardi sustavima zaštite od sunca pogledajte u on line katalogu ili na stranicama tvrtke.

>>> Vezani članci: Alpro Šardi: Priča o kvaliteti i uspjehu

 

Najnovije