Libertina i HAMAG potpisali sporazum o kreditiranju malih poduzetnika

Kreditna unija Libertina i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST) potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji.

Cilj sporazuma je namjensko kreditiranje članova kreditnih unija -obrtnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), slobodnih zanimanja, sukladno HAMAG-ovom  jamstvenom programu “Novi poduzetnici”.

Krediti će se odobravati poduzetnicima koji posluju do 24 mjeseca, a kreditom se  može financirati ulaganje u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu. Na ovaj se način rješava jedno od najbitnijih problema u gospodarstvu a to je dostupnost sredstava za one poduzetnike koji tek kreću u posao, nemaju vlastitih sredstava i  ne mogu dobiti kredit u poslovnim bankama.

Krediti se mogu dobiti u iznosu od 20 do 250 tisuća kuna, na rok otplate do 60 mjeseci, uz poček od 6 mjeseci. HAMAG-ovo jamstvo iznosi 80 posto glavnice kredita. Kao osiguranje povrata kredita služe uobičajeni  instrumenti osiguranja, koji ne obuhvaćaju zalog na nekretnini  odnosno hipoteku te fiducijarni prijenos vlasništva na imovini.

Ovim programom nastoji se potaknuti  razvoj malog poduzetništva i inovativnih poduzetnika  koji su prepoznati kao pokretači gospodarskog oporavka i rasta.

Sve detaljne informacije vezano za kreditiranje mogu se dobiti:


 na adresi S. Radića 8. u Čakovcu

ili na brojeve telefona: 040/310977, 040/311271,

e-mail: info@kulibertina.hr

www.kulibertina.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije