Vijesti / Promo
Promo
UPISI U TIJEKU Logiscool stigao u Varaždin, u Luminiju Dan otvorenih vrata
Logiscool

MEĐUNARODNO NAGRAĐIVANA ŠKOLA PROGRAMIRANJA STIGLA U HRVATSKU

UPISI U TIJEKU Logiscool stigao u Varaždin, u Luminiju Dan otvorenih vrata

Danas više nije potrebno naglašavati koliko su znanja o programiranju, umjetnoj inteligenciji i digitalnoj pismenosti u ranoj dobi važna. Ove subote, u Lumini centru održat će se i Dan otvorenih vrata škole, gdje će djeca moći isprobati Logiscool metodu rada.

Logiscool škola konačno je stigla u Hrvatsku. I to prvo u Varaždin, na radost svih koji žele da njihova djeca steknu neophodna znanja za budućnost. Ove subote, u Lumini centru održat će se i Dan otvorenih vrata škole, gdje će djeca moći isprobati Logiscool metodu rada i prijaviti se za nastavak.

Radi se o višestruko nagrađivanoj metodologiji, koju koriste djeca širom svijeta. Koristeći Logiscool metodu djeca razvijaju algoritamsko razmišljanje i digitalnu pismenost, sve na zabavan i inovativan način.

Danas više nije potrebno naglašavati koliko su znanja o programiranju, umjetnoj inteligenciji i digitalnoj pismenosti u ranoj dobi važna.

Logiscool kurikulum sastoji se od modula i lekcija koji su razvijeni kako bi odgovarali dobnim skupinama, a škola je prisutna u vuiše od 35 zemalja, na više od 170 lokacija.

Sveukupno se u njoj podučavalo 185 tisuća djece, a program je dosad višestruko  nagrađivan, između ostalih je osvojio prestižnu nagradu Digital Education Awards za 2022. godinu. Nositelj je nekoliko cerfitikata, između ostalog i od strane Education Alliance iz Finske.

Osim edukativnog karaktera, znanje programiranja, logike i kritičnog razmišljanja, danas je posebno bitno kod djece, i radi njihove ranjivosti.

- Škola je to koja omogućuje mladim ljudima, u možda najranjivijoj dobi, da nauče znanje koje im je potrebno da mogu sigurno biti u medijskom svijetu koje ima puno zamki i opasnosti za koje ljudi čak niti ne znaju. Kroz ovu školu, naučit ćemo ih kako sigurno putovati tim medijskim svijetom - rekao je Dražen Crnković, suvlasnik Logiscool franšize u Hrvatskoj.

Škola je otvorena krajem kolovoza, na adresi Frana Kurelca 4, u Varaždinu, a ovih dana počinje s radom.

- Logiscool je inovativna i edukativna institucija koja znanstveno poučava djecu i tinejdžere vještinama programiranja i računalne tehnologije. Škola pruža poticajno okruženje u kojem učenici mogu razvijati svoj kreativni potencijal kroz praksu i izgradnju vlastitih programa. Svoje programe temelje na praktičnom učenju uz podršku stručnih trenera koji kombiniraju svoje programersko iskustvo s pedagoškom stručnosšću. Svi tečajevi su prilagođeni dobnim skupinama i različitim iskustvim, omogućavajući svakom učeniku da napreduje prema vlastitom ritmu - rekao je Željko Mijatović, voditelj škole koji će voditi i podučavati Logiscool u Varaždinu.

Odlična vijest za sve tate, mame i djecu koju ovo područje zanima, jest da će sve moći isprobati ove subote, 23.09., u Lumini centru, gdje možete i saznati sve dodatne informacije koje vas zanimaju.

Sve upite možete poslati i na e-mail adresu: hello.varazdin@logiscool.com ili nas nazvati na 0916252523.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.