Vijesti / Promo
Promo
CAFFE BAR BEDEM Nadolazećeg utorka svoje proizvode predstavljaju Lepi Dečki, Dulcinea Vita i Kristoš

“Z’MEĐIMURJA”

CAFFE BAR BEDEM Nadolazećeg utorka svoje proizvode predstavljaju Lepi Dečki, Dulcinea Vita i Kristoš

Ne propustite priliku za degustaciju ovih delicija te vrhunskih piva u utorak 21. ožujka od 19:30 sati.


S nadolazećim tjednom stiže predstavljanje novih međimurskih proizvođača u čakovečkom caffe baru Bedem u sklopu projekta “z’Međimurja - Podržavamo lokalno”!

Idućeg utorka, 21. ožujka, u goste stižu predstavnici craft pivovare Lepi Dečki, poznati po svojim vrhunskim pivima i kreativnom dizajnu, predstavnici OPG Kovačić s ukusnim tjesteninama Dulcinea Vita, dok će cijeli događaj začiniti ljute Kristoš prerađevine i čili papričice. Nešto više o proizvođačima možete saznati u nastavku, a svoja nepca pripremite za nezaboravnu degustaciju u utorak!

O izlagačima

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Craft Pivovara Međimurski Lepi Dečki smjestila se na samom sjeveru Hrvatske, u gradu Čakovcu u Međimurju. Osnovani 2016., zbog potražnje na tržištu već su tri puta širili kapacitete, te sada proizvode blizu 500.000 litara piva godišnje sa stalnom i uhodanom distribucijom diljem Hrvatske i inozemstva. Stalnim ulaganjem u proizvodnju uspjeli su formirati njihov vlastiti laboratorij za kontrolu kao i vlastitu proizvodnju pivskog kvasca što garantira konstantnu ispravnost i kvalitetu njihovih piva.

Obitelj Kovačić dolazi iz Belice, područja poznatog po proizvodnji krumpira, ali njihovi proizvodi nisu vezani uz krumpir. Na „beličkim“ poljima raste batat naših predstavljača. Proizvodnja batata važna je za ovaj OPG jer iz njega nastaju svi drugi proizvodi koji se izrađuju na gospodarstvu. Od sedam različitih sorti batata izrađuju se mlinci i tjestenina pri čemu se u preradbenom procesu ne koriste jaja, soli ni aditivi tako da ih mogu konzumirati i vegetarijanci i vegani. Također, navedeni proizvodi se osim s klasičnim brašnom, izrađuju i s heljdom i pirom tako da ih u svojoj prehrani mogu koristiti i osobe s celijakijom. Uz sve navedeno, OPG Kovačić bavi se i ratarskim kulturama, pirom i heljdom, od kojih se, također, rade tjestenina i mlinci.

Iz OPG Christian Preložnjak proizlazi poznati nam Kristoš. Pioniri su proizvodnje ajvara od čilija, a nezaobilazni su im i ljuti džemovi odnosno tabasco umaci od tog povrća. Degustacija njihovih prerađevina je za ona hrabra nepca i kako kažu, teško je nagovoriti ljude da probaju tako nešto, ali svatko tko se odvaži ponovo im se vraća! Između ostalog uzgajaju 15- ak vrsta papričica podijeljenih po ljutini. U svojoj ponudi imaju papričice manje ljutine te najljuće Carolina Reaper papričice, a između toga nalazi se čitava lepeza srednje ljutih papričica. Tko će se usuditi na degustaciju najljućih?

Ne propustite priliku za degustaciju ovih delicija te vrhunskih piva u utorak 21. ožujka od 19:30 sati.

Najnovije

Reci što misliš!