ZAVRŠEN ERASMUS+ PROJEKT EE MOBILITY

MENEA ČAKOVEC Važnost ulaganja u unaprjeđenje znanja i profesionalni razvoj svojih djelatnika

Glavni cilj projekta je putem mobilnosti zaposlenika povećati njihove kapacitete i kompetencije u segmentu projektnog menadžmenta, strateškog planiranja i komunikacija, a sve kako bi krajnji korisnici usluga Međimurske energetske agencije d.o.o. mogli dobiti bolju uslugu.

Međimurska energetska agencija d.o.o. završila je s provedbom Erasmus + projekta “EE Mobility – Podizanje kompetencija u svrhu poboljšanja kvalitete izrade i provedbe projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u javnom i privatnom sektoru”. Projekt je trajao od 1. listopada 2019. godine do 30. rujna 2022. godine. Budžet projekta iznosio je 7.892,00 EUR te je 100% financiran iz programa Erasmus+. Projekt se provodio u svrhu ulaganja u unaprjeđenje znanja i kvalitetnijeg rada djelatnika Agencije.

Kako bi se ostvario cilj projekta, četvero djelatnika Agencije, redom stručni suradnici, sudjelovalo je na tečajevima održanim u različitim zemljama Europske unije: Niki Radiković sudjelovao je na tečaju na temu učinkovite komunikacije u Heraklionu na otoku Kreti u Grčkoj; Nina Jurinić pohađala je tečaj vezan uz vodstvo i menadžment u obrazovnim institucijama, održanim u Pragu u Češkoj. Nadalje, Katarina Drk Hutinec, unaprijedila je svoje znanje projektnog menadžmenta na naprednoj razini sudjelovanjem na tečaju održanim u Barceloni u Španjolskoj, dok je Karla Novak svoje znanje o projektnom menadžmentu na osnovnoj razini usavršila u Madridu u Španjolskoj.

Projektne aktivnosti doprinijele su profesionalnom razvoju djelatnika Agencije kroz unaprjeđenje različitih znanja i kompetencija. Agencija se primarno bavi pripremom i provođenjem projekata financiranih iz različitih europskih i nacionalnih izvora financiranja pa je iz tog razloga mobilnost zaposlenika vrlo bitna u smislu primjene primjera dobrih praksi iz razvijenih regija, predstavljanja primjera dobre prakse iz naše regije u manje razvijenim područjima, prikupljanje iskustva kolega iz drugih sličnih europskih organizacija te zajedničko formiranje projektnih ideja. Dobra komunikacija jedna je od najvažnijih stavki među zaposlenicima, ali i prema vanjskim dionicima i korisnicima usluga Agencije. Povećanjem kapaciteta zaposlenika, olakšava se priprema projektnih ideja i provedba projekta te izrada lokalnih i regionalnih razvojnih dokumenata.

Dana 30. rujna 2022. godine održana je diseminacijska radionica na kojoj su polaznici mobilnosti predstavili svoja iskustva s tečajeva na kojima su sudjelovali. Svi provedeni tečajevi bili su osmišljeni tako da pomognu sudionicima shvatiti složenost upravljanja projektima, izazove strateškog planiranja te da poboljšaju svoju komunikaciju, a osobito unaprijede znanje engleskog jezika te rad u multikulturalnom okruženju.

Održavanjem diseminacijske radionice, slanjem biltena identificiranim dionicima, kao i prijenosom stečenih znanja između djelatnika Agencije postignut je prijenos znanja na lokalnoj i regionalnoj razini.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije