Dani Zigante tartufa

RESTORAN STARI GRAD Od 17. do 26. lipnja uživajte u specijalitetima Istre

Zavirite u svijet tartufa i uživajte u autohtonim specijalitetima Istre u međimurskom restoranu Stari grad od 17. do 26. lipnja! Za rezervaciju stola javite se telefonski na 040 341 099, mailom na info@stari-grad.com ili svoju rezervaciju izvršite online na web stranici www.stari-grad.com.

U ekskluzivnom ambijentu restorana Stari grad održati će se promocija Dana tartufa od 17. do 26. lipnja 2022. U suradnji s Restaurant ZIGANTE, Livade, donose nam dašak Istre kroz specijalitete spremljene od tartufa te vina Giancarla Zigante poput pjenušca od malvazije Brut, Malvazije, Cuvea San Stefano i Teran Gran Riserva.

Tvrtka Zigante tartufi osnovana je 1992. te vrlo brzo postaje vodeća tvrtka za preradu i proizvodnju svježih tartufa te proizvoda od tartufa. Obitelj Zigante oduvijek je imala jasnu viziju. Ekskluzivan plod prirode-tartuf, učiniti dostupnim svim slojevima društva kroz viziju “tartuf za sve”30 godina uspješnog poslovanja započelo je prekretnicom koja se dogodila 2. studenoga 1999. kada je Giancarlo Zigante s kujicom Dianom u Motovunskoj šumi u blizini Livada pronašao bijeli tartuf težine 1,31 kilogram. Ogroman tartuf ušao je u Guinness-ovu knjigu rekorda kao najveći bijeli tartuf ikada pronađen, te je nazvan Millennium. Upravo je Millenium cijelu obitelj Zigante zauvijek usmjerio k unaprjeđenju statusa istarskih tartufa.

Uz današnju bogatu ponudu proizvoda s tartufima, tvrtka se bavi i vinarstvom i vinogradarstvom s mnogo truda, znanja i ljubavi, a između ostalog i s ciljem da s njima savršeno sljubljuju jela s tartufima. Grožđe za proizvodnju Zigante vina visoke je kakvoće i uzgaja se u vinogradima na blago nagnutim vinorodnim položajima u Kostanjici. Osim vinogradu, velika pažnja posvećuje se podrumarstvu i preradi te njezi i finalizaciji vina. Podrum je opremljen za proizvodnju mladih i svježih vina, ali i za dobivanje zrelih, odležanih vina. Također, tvrtka se bavi i proizvodnjom maslinovih ulja, a maslinici nalaze u Plovaniji i Kostanjici.

Livade su zahvaljujući obitelji Zigante postale istaknuto središte svijeta tartufa, s naglaskom na prirodno stanište tartufa što tvrtki u konačnici omogućuje ponudu svježih sezonskih tartufa tijekom cijele godine. Osim stalnog tartufarstva u Motovunskoj šumi, trgovine Zigante i restorana Zigante u Livadama se svake godine ujesen odvija sajam tartufa pod nazivom  “Dani Zigante tartufa”. Kako je sve u Livadama unikatno i povezano s tartufom, tako su “Dani Zigante tartufa” sasvim osobita i neponovljiva manifestacija koja uvijek iznova na pijedestal uzdiže istarski bijeli tartuf. 

Zavirite u svijet tartufa i uživajte u autohtonim specijalitetima Istre u međimurskom restoranu Stari grad od 17. do 26. lipnja! Za rezervaciju stola javite se telefonski na 040 341 099, mailom na info@stari-grad.com ili svoju rezervaciju izvršite online na web stranici www.stari-grad.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije