21. svibnja

MARINA PRELOG Ove subote posjetite Dane dravske ribe i uživajte u tradicionalnim ribljim jelima

Zaželjeli ste se autentičnih događaja? Zaželjeli ste se tradicionalnih ribljih jela, tamburaške glazbe i prave dravske atmosfere? Onda za vas nema bolje manifestacije od Dana dravske ribe koji će se održati u subotu, 21. svibnja, u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina u Prelogu

Dan će započeti u 9 sati ujutro Kupom Grada Preloga u sportskom ribolovu na kojem će štapove ukrstiti iskusni ribolovci iz ribolovnog društva Glavatica iz Preloga, Smuđ iz Draškovca, Sloga iz Oporovca te Ostriž iz Cirkovljana.

Nakon dovršetka Kupa i proglašenja pobjednika, članovi spomenutih društava, pojačani članovima Nautičkog kluba Labud iz Preloga, prihvatit će se pripreme tradicionalnih ribljih jela koja će zatim podijeliti posjetiteljima. Pripremat će se dravska riba, pastrva na žaru, šaran, papaline te fiš-paprikaš.

Međimurski ribočuvari pokazat će zainteresiranim posjetiteljima dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu zaštite postojećeg ribljeg fonda od krivolovaca. Događaj će upotpuniti i članovi Kluba Duga svojom likovnom radionicom pod vodstvom Likovne udruge Donjeg Međimurja. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinut će se Goran i Andrea Šafarić.

Šaran na rašljama

Podjela hrane koju su pripremili iskusni kuhari planira se oko podneva. Osobita atrakcija biti će šaran na rašljama.

Dani dravske ribe gastronomska su manifestacija koja je započela prošle godine pod okriljem projekta akronima AQUA ADVENTURES koji sufinancira Europska unija u sklopu programa INTERREG V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Projekt provodi Grad Prelog u suradnji s mađarskim partnerom općinom Kistolmács. Ukupna vrijednost projekta je 1.321.852,50 € (gotovo 10 milijuna kuna), a dio koji se odnosi na Grad Prelog iznosi 662.807,50 € (oko 5 milijuna kuna).

Glavni cilj projekta je unapređenje turističke ponude na jezerima uz Prelog i Kistolmács. U zapadnom dijelu Sportsko-rekreacijske zone Marina započela je gradnja dvije sanitarne zgrade s tuševima, 60 tipskih drvenih nadstrešnica za boravak gostiju, drvene promatračnice za promatranje brojnih vrsta ptica, uređenje 4 igrališta za odbojku na pijesku, pristupnih staza, postavljanje 15 vrtnih roštilja i 4 stalka za bicikle.

Nabavlja se i nova oprema, a organizira se i niz edukacija i turističkih manifestacija. Osobito treba izdvojiti tradicionalni Lov na labuđe pero koji će se održati od 1. do 3. srpnja 2022. godine također u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina u Prelogu. Ova nautička manifestacija uključuje profesionalne kazališne predstave na otvorenom, utrku tradicionalnim drvenim čamcima, odnosno drafskim čonima, turnir u odbojci u bazenu, utrku kajacima za ljubavne parove, turnir u praćkanju, glazbeni program te bogatu gastronomsku ponudu. Svi ste pozvani!

Sadržaj je isključiva odgovornost Grada Preloga i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije