Martin Vršić i Siniša Šimunković

ZADOVOLJAN ZAPOSLENIK, USPJEŠAN POSLODAVAC Spoj iskustva i mladosti – temelj uspjeha Sobočana

Sobočan danas zapošljava oko 200 djelatnika, a najvećih broj odnosi se na djelatnike u proizvodnom dijelu tvrtke

Sobočan, jedna od najuspješnijih međimurskih tvrtki, izdvaja se na tržištu između ostalog i po ulaganju u svoje zaposlenike, uvjetima rada i mogućnostima napredovanja te profesionalnog usavršavanja zaposlenih. Sobočan danas zapošljava oko 200 djelatnika, a najvećih broj odnosi se na djelatnike u proizvodnom dijelu tvrtke.

Budući da je osnovna djelatnost Sobočana proizvodnja namještaja i opreme za prodajne i poslovne prostore, konstruktorsko-tehnološki tim, kao i odjel stolarije, važna su karika u procesu od idejnog nacrta i dizajna do proizvodnje i isporuke gotovih elemenata.

Upravo u ovim odjelima rade tehnolog i voditelj projekata Martin Vršić i voditelj Odjela stolarije Siniša Šimunković, koji su podijelili s nama svoja iskustva rada u Sobočanu.

Radni dan započinjem pregledom e-mailova i izradom liste zadataka za taj dan, tzv. TO-DO liste. Uz praćenje tekućih projekata kroz proizvodnju i njihovu montažu na objektu, dio radnog dana odlazi na kalkulacije, narudžbe, izrade 3D modela i ostale tehničke dokumentacije za nove projekte. U suradnji s arhitektima i dizajnerima, razvijamo nove proizvode i koncepte, prema potrebama i zahtjevima kupaca, koji su u mom slučaju većinom iz njemačkog govornog područja, ističe Martin, tehnolog i voditelj projekata. 

 Martin Vršić, tehnolog i voditelj projekata

Kontinuirano ulaganje u nove tehnologije, strojeve ali i mogućnost edukacija i usavršavanja ističe kao prednost rada u Sobočanu.

– Kako bismo mogli pratiti razvoj i napredak tehnologije, u svakodnevnom radu koristimo najnovije verzije softvera. Kolege iz mog odjela i ja, pohađali smo napredne tečajeve u 3D modeliranju, a trenutno radimo na digitalizaciji proizvodnje i umrežavanju proizvodnih procesa. Napredovanje unutar tvrtke je moguće. Ja sam svoj put započeo kao student, poslom u proizvodnji. Pri završetku mog studija, javila se potreba za proširenjem odjela izrade tehničke dokumentacije te sam tamo dobio svoju priliku. S vremenom mi je povjereno i samostalno vođenje projekata, kaže Martin.

Njegova iskustva potvrđuje i voditelj Odjela stolarije Siniša Šimunković.

– Sobočan jako puno ulaže u nove naprednije strojeve tako da često pohađamo razne edukacije kako bi što bolje ovladali potrebnim vještinama za rad na njima. Tako sam i sam, stalno učeći, došao do pozicije voditelja stolarske proizvodnje, kaže Siniša.

Siniša Šimunković, voditelj Odjela stolarije 

Kada promišljaju o tome zašto je Sobočan tako uspješan, Martin i Siniša slažu se kako je spoj iskustva i mladosti, uz vrhunske uvjeta rada, ta dobitna kombinacija.

– U odjelu projektiranja imamo dobar spoj mlađih i starijih kolega. Vlada odlična atmosfera pa se rado družimo i u naše slobodno vrijeme. Spremni smo pomoći jedan drugome kada zatreba, puno je lakše raditi u takvom timu. Svaki član tima ima svoju ideju i viziju oko rješavanja nekog zadatka, ali nam je zajednički cilj da budemo što uspješniji u tome, naglašava Martin.

Siniša dodaje kako je za uspjeh iznimno važan poticaj koji dobivaju od vlasnika i direktora za učenje i napredovanje. Uz poticajne uvjete rada i mogućnosti edukacije, kao prednost rada u Sobočanu ističu i ugodnu radnu atmosferu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije