Zadovoljan zaposlenik, uspješan poslodavac

JASMINA GORIČANEC I BOJAN TOPLEK Kod Sobočana je svaki radni dan novi izazov i prilika za razvoj i usavršavanje

Sobočan posluje u kompleksnoj proizvodnoj branši i u veoma dinamičnom okruženju, a svaki projekt ima svoje specifičnosti...

Zadovoljstvo zaposlenika jedan je od temeljnih preduvjeta poslovnog rasta i uspjeha. Upravo tome, zadovoljstvu zaposlenika i motivaciji, posebnu pažnju posvećuju i u Sobočanu, jednoj od najuspješnijih međimurskih tvrtki. 

Mnogi od zaposlenika ove uspješne obiteljske tvrtke, u Sobočan su došli još za studentskih dana, a sada se mogu pohvaliti s više godina staža i značajnim iskustvom. Jedan od njih je i Bojan Toplek, koji je danas voditelj proizvodnje u odjelu bravarije Sobočana. 

 – Za vrijeme studentskih dana, kao svakom studentu, želja mi je bila što prije pronaći posao i početi samostalno zarađivati. Rad u Sobočanu započeo sam preko kooperanta, a nedugo nakon toga tvrtka je prepoznala moju predanost poslu i ponudila mi zaposlenje kod njih, uz mogućnost napredovanja nakon završetka studija, što sam s oduševljenjem prihvatio – priča Bojan.

Mogućnost edukacije i stalnog usavršavanja ističe kao prednosti rada u Sobočanu, uz praćenje razvoja i napretka tehnologije te ulaganje u nove strojeve, kao što su roboti za varenje, laseri za rezanje cijevi i limova, savijačice za cijevi i šipke, linija za plastifikaciju metala i dr.

– Dobri uvjeti rada ključ su za atmosferu koja vlada u odjelu bravarije koji vodim. Moj odnos prema zaposlenicima vrlo je prijateljski pa smatram da tako lakše prolazimo kroz svakodnevne izazove koji nam se javljaju. Svaki zaposlenik koji je željan unaprijediti svoje znanje ima mogućnost edukacije i unapređenja. Mislim da sam dobar primjer, jer sam svoj rad započeo na vješanju pozicija na liniji za plastifikaciju, kasnije sam pohađao edukacije za rad na laseru i robotu za zavarivanje. Nakon toga postavljen sam za pomoćnika voditelja, a na koncu sam preuzeo ulogu voditelja proizvodnje u odjelu bravarije – ističe Bojan. 

Za dobru poslovnu atmosferu, ali i rezultate, kako ističe Bojan, važna je i kontinuirana razmjena informacija i ideja s ostalim timovima tvrtke te članovima Uprave, što rezultira uspješnim projektima i funkcionalnim proizvodima Sobočana koji su prilagođeni potrebama kupaca. 

Svoje pozitivno iskustvo rada u Sobočanu, rado dijeli i Jasmina Goričanec, koja u Sobočanu radi na poziciji voditeljice ključnih kupaca. 

– Bila mi je želja raditi u stabilnom poslovnom okruženju koje je fokusirano na strano tržište. Tvrtka Sobočan se profilirala na inozemnom tržištu te njeguje dugogodišnje poslovne odnose sa svjetski poznatim brendovima. Željela sam biti dio te priče – ističe Jasmina. 

Uz poticajne plaće i fleksibilnost radnog vremena, kao prednosti rada u Sobočanu Jasmina navodi mogućnost napredovanja, usavršavanja i profesionalnog razvoja, ali i zdravo radno okruženje.  

– Svi se mi, neovisno o odjelu, doživljavamo kao jedna velika obitelj te se međusobno podržavamo i pomažemo jedni drugima. Radna atmosfera je veoma pozitivna, a rado se družimo i izvan radnog vremena – kaže Jasmina. 

Sobočan posluje u kompleksnoj proizvodnoj branši i u veoma dinamičnom okruženju, a svaki projekt ima svoje specifičnosti i veže se na složen proces od planiranja, dizajniranja, razrade, proizvodnje, logistike, montaže i podrške nakon isporuke finalnog proizvoda. Stoga je stalno usavršavanje i stjecanje novih vještina važno u svakom odjelu, a zaposlenici rado prihvaćaju edukacije koje se često održavaju u Inovacijsko Tehnološkom Centru – InTeC Sobočana. 

– Ukoliko se pojedinac iskaže u svom radu te ima volju i želju za daljnjim profesionalnim razvojem, Sobočan će iste prepoznati i podržati. Kod Sobočana je svaki radni dan novi izazov i prilika za razvoj i usavršavanje – zaključuje Jasmina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije