DOSTI

DOSTI Dramske radionice skupine Bundaš u sklopu projekta “Centar raDOSTI”

U sklopu projekta “Centar raDOSTI” u Centru za kulturu “Rudar” Mursko Središće održavaju se radionice dramske skupine Bundaš. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u partnerstvu s Gradom Mursko Središće, Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, Maticom umirovljenika Međimurske županije – podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničkim društvom “Mura” Mursko Središće i Udrugom Serjojnske mame i bebe te suradnicima; Gradskim puhačkim orkestrom Mursko Središće i Društvom “Naša djeca” Mursko Središće.

Dramska skupina Bundaš osnovana je u Peklenici u lipnju 2018. Skupina djeluje u sklopu udruge Društvo Naša djeca Mursko Središće koja je suradnik na projektu Centar raDOSTI. U Kreativnoj skupini Bundaš pod vodstvom Tajane Rihtarec Višnić i Marinka Pintarića aktivno sudjeluju djeca u dobi od 5 do 15 godina.

Voditelji radionica Tajana Rihtarec Višnić i Marinko Pintarić djeci prenose vještine kroz njima prihvatljivu edukaciju i igru kako bi postizali bolje rezultate u svim područjima života. Na edukativno-zabavni način osmišljavaju i provode dramske, scenske, plesne, glazbene i slikarske radionice, povezuju se sa stručnjacima i osobama iz prakse te institucijama koje su povezane s djelovanjem u zaštiti djece i mladih. Organizira se niz slobodnih aktivnosti za djecu i mlade kako bi stekli dodatne kompetencije, znanja i vještine. Glavna svrha je staviti osobu u središte, razvijati samopouzdanje i samopoštovanje nizom dramskih i scenskih metoda, a glavni je cilj poboljšanje kvalitete života djece i mladih. Kroz dramske vježbe i zadatke polaznici radionica oslobađaju glas i tijelo u prostoru i upoznavaju osnove glume. Preko pažljivo osmišljenih vokalnih i glazbenih vježbi uče pravilno disati, razvijati artikulaciju, vježbaju jasan i precizan govor i pjevanje te uče osnove sviranja određenih instrumenata. Kroz vježbe razgibavanja i zagrijavanja razvija se osjećaj za ritam. Djeca polaznici uče osnove scenske igre, upoznaju se s pantomimom, gestama i mimikom te nizom koreografskih elemenata. Svoje rezultate rada izvode javno na vlastitim predstavama tijekom godine te su sve predstave u potpunosti autorske. Učitelji Tajana Rihtarec Višnić i Marinko Pintarić sami stvaraju tekst i glazbu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije