ČESTITKE NAJBOLJIMA

PROGLAŠENI POBJEDNICI Stigli rezultati sedmog fotografskog natječaja ‘Moji doli i bregi’

Lea Ciglarić i Alenka Novak imaju najbolje fotografije u kategoriji poljoprivrede, a u kategoriji turizma prvo mjesto pripalo je Mariju Blaževiću, a drugo Andreji Turk

I ove godine održan je sada već tradicionalni fotografski natječaj “Moji doli i bregi” koji je bio otvoren od 17. lipnja do 31. kolovoza 2021. godine i na koji je pristiglo 58 fotografija.

Za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a: PG Geler j.d.o.o., OPG Nenad Preiner, Centar Med dvemi vodami, OPG Nedin Sarač, OPG Christian Preložnjak, OPG Igor Hrustek, OPG Vesna Branilović, OPG Vlasta Sršan, Vina Jakopić i Biovrt – u skladu s prirodom.

Sadržaj fotografije morao je biti povezan s temama (1) poljoprivreda ili (2) turizam, a fotografije su morale biti snimljene na području LAG-a Međimurski doli i bregi. Stručni širi kojeg su sačinjavali Davor Žerjav, Davorin Mance i Ratko Pesek odabrao je po dvije fotografije iz svake kategorije.

Poljoprivreda

Prvo mjesto u kategoriji poljoprivreda odlazi Lei Ciglarić, a fotografija prikazuje, sada u Međimurju već pomalo nesvakidašnji motiv – stočarstvo. Na drugom mjestu pažnju žirija je privukla zlatnožuta boja s međimurskih polja autorice Alenke Novak s motivom koji dočarava radišnost našeg kraja.

Foto: Lea Ciglarić

Foto: Alenka Novak

Turizam

Prvo mjesto odlazi Mariju Blaževiću s fotografijom prekrasnih “bregi” gornjeg brdovitog Međimurja i slovenskim planinama u pozadini, a da Međimurci znaju i uživati govori nam motiv autorice Andreje Turk s međimurskog ribnjaka koji to zorno i prikazuje pa je zaslužio drugo mjesto.

Zahvaljujemo se svim sudionicima fotografskog natječaja na velikom odazivu te kvalitetnim i zanimljivim fotografijama naših dola i brega, poruka je iz LAG-a Međimurski doli i bregi.

Foto: Mario Blažević

Foto: Andreja Turk

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije