Dvodnevno događanje

LAG Međimurski doli i bregi u studijskom obilasku virovitičkog područja

Kao jedna od važniji aktivnosti projekta suradnje LAG-ova "Turizmom razvijamo područje" je međusobna razmjena znanja i iskustava iz provedenih projekata, a koja se realizira kroz dvodnevna studijska putovanja na područje svakog LAG-a partnera projekta

S tim povodom su i predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi 02. i 03. rujna 2021. posjetili virovitičko područje, odnosno područje LAG-a VIP koji je ugostio ukupno sedamdesetak predstavnika partnerskih LAG-ova spomenutog projekta suradnje.

Sudionici iz međimurskog LAG-a, ali i LAG-a Moslavina, LAG-a Baranja, LAG-a Srijem i LAG-a Papuk, dva su dana učili iz primjera provedenih projekata ruralnog turizma u Virovitici i okolici. Dvodnevno događanje započelo je u Palači Pejačević gdje je otvoreno događanje i predstavljena turistička ponuda Virovitice da bi nakon toga sudionici uz stručno vodstvo obišli impozantno zdanje obnovljenog Dvorca Pejačević. Restoran Škola je također predstavljen kao primjer obnovljenog objekta iz EU sredstava, a u Kuriji Janković je zatim održana prezentacija TZ Virovitičko-podravske županije o turističkoj ponudi područja Podravine i Slavonije te radionica oslikavanja svile. Za kraj prvog dana je u Tomo Boutique Winery prezentirano uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova uz obilazak vinarije. Drugi dan su sudionici posjetili Kuću Petra Preradovića, nanovo uređenu turističku atrakciju financiranu iz više javnih izvora, a turistička ponuda i primjer dobre prakse projekta prezentiran je i na području općine Špišić Bukovica, konkretno u Podrumu Vineda. Događanje je završeno u Hotelu Divino u Pitomači.

>> LAG Međimurski doli i bregi u studijskom obilasku virovitičkog područja

Ovo je bilo drugo u nizu dvodnevno događanje u sklopu projekta suradnje LAG-ova, a koje je organizirano s ciljem jačanja partnerstva i međusobnog upoznavanja primjera dobre prakse ruralnog turizma s područja šest LAG-ova. Nakon Međimurja i Virovitice će svi partnerski LAG-ovi imati prilike učiti i razmjenjivati ideje i na području Srijema, Baranje, Moslavine te Papuka koji je slijedeće odredište.

Projekt suradnje LAG-ova “Turizmom razvijamo područje” sufinanciran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”, Tip operacije 19.3.2 “Provedba aktivnosti projekta suradnje”, Međuteritorijalni projekt suradnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije