Vijesti / Promo
Promo
SASTANAK U HDZ-U Plenković i Horvat zadovoljani izbornim rezultatima lokalnih izbora u Međimurju
HDZ Međimurja

premijer u međimurju

SASTANAK U HDZ-U Plenković i Horvat zadovoljani izbornim rezultatima lokalnih izbora u Međimurju

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković istaknuo je kako Vlada brine o razvoju sjevera Hrvatske dodavši da će i dalje podupirati ulaganja u projekte koji su važni za kvalitetniji život u Međimurju

Tijekom posjeta Međimurskoj županiji ovog utorka, predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković sastao se s čelnim ljudima Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije. Razgovaralo se o rezultatima lokalnih izbora, aktualnoj političkoj situaciji, kao i o nastavku razvojnih projekata u Međimurju.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat posebno je naglasio izgradnju obilaznice Prelog i Mursko Središće, II fazu izgradnje obilaznice Čakovec te obilaznicu Nedelišće. Spomenuo je i projekte Aglomeracije Goričan i Podbrest, ističući kako su sve to zajedno infrastrukturni projekti koji puno znače za Međimursku županiju. Horvat je, uz spomenute projekte, naglasio i važnost ulaganja u prugu od Čakovca do Kotoribe koja prolazi kroz šest poduzetničkih zona.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković istaknuo je kako Vlada brine o razvoju sjevera Hrvatske dodavši da će i dalje podupirati ulaganja u projekte koji su važni za kvalitetniji život u Međimurju.

Jedna od tema sastanka bila je i aktualna politička situacija u Međimurju te ocjena rezultata posljednjih lokalnih izbora.

Horvat je naglasio kako je stranka na posljednjim lokalnim izborima napravila iskorak u rezultatima na razini cijele županije. Dodao je i kako se profiliraju novi, mladi stranački kandidati. Predsjednik HDZ-a Plenković poručio je da je HDZ na lokalnim izborima ostvario vrlo dobar rezultat na sjeveru Hrvatske, što je potvrda povjerenja građana u politiku Vlade i HDZ-a.

Govoreći o rezultatima u Međimurskoj županiji, Plenković je posebno istaknuo pobjednički rezultat u gradovima Prelog i Mursko Središće, ali i bolje rezultate u općinama gdje je HDZ došao na vlast ili sudjeluje u obnašanju vlasti.
- HDZ se na ovim izborima isprofilirao u pojedinačno najjaču političku opciju u Međimurju, kada se uzmu u obzir i rezultati u općinama i gradovima te općinskim i gradskim vijećima - završio je Horvat.

Na sastanku su uz članove Predsjedništva Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije bili i gradonačelnici i načelnici iz redova stranke. kao i načelnici s kojima stranka u pojedinim općinama zajednički obnaša vlast te predsjednici općinskih vijeća iz redova HDZ-a.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!