GRAD PRELOG

FOTO Održana završna konferencija projekta ‘Za obitelj’

Kroz projekt je u uslugu smjenskog rada uključeno ukupno više od 130 djece, a u uslugu produljenog boravka više od 50 djece. Zaposleno je više od 15 odgojitelja te više od 9 kuharica i 9 spremačica

U velikoj multimedijalnoj dvorani Poduzetničkog centra Prelog održana je završna konferencija projekta “Za obitelj”. Uz predstavnike 5 dječjih vrtića partnera na projektu, DV “Fijolica” Prelog, DV “Vesela loptica” Prelog, DV “Kockavica” Sveta Marija, DV “Klinčec” Donja Dubrava i DV “Žibeki” Čakovec, konferenciji su nazočili načelnici te predstavnici Općina Sveta Marija, Donji Vidovec i Donja Dubrava, Nikola Hren, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec, pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Grada Preloga Miljenka Radović te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš.

U ime domaćina, nositelja projekta, sve je pozdravio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, a u ime partnera na projektu, ravnateljica Dječjeg vrtića “Fijolica” Prelog Brankica Mezga. Rezultate projekta predstavile su voditeljica projekta Matea Vadla te koordinatorica projektnih aktivnosti Helena Strahija.

Grad Prelog je Nositelj projekta “Za obitelj”, čije je financiranje osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020., u iznosu od 11.880.727,74 kuna (100% financiranje). Sredstva su dobivena iz natječaja “Vrtići za skladniji život” – Unaprjeđenje usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Uz Ministarstvo, Posredničko tijelo (PT2) bio je i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Projekt je omogućio veću dostupnost usluga i predškolskih programa, obuhvatio je veći broj djece programima ranog i predškolskog odgoja, omogućio je korištenje planiranih programa djeci zaposlenih roditelja, djeci s jednim zaposlenim roditeljem te nezaposlenim roditeljima.

Kroz projekt je u uslugu smjenskog rada uključeno ukupno više od 130 djece, a u uslugu produljenog boravka više od 50 djece. Zaposleno je više od 15 odgojitelja te više od 9 kuharica i 9 spremačica. U dijelu unaprjeđenja usluga, daljnjeg razvoja postojećih programa, a radi osiguravanja uvjeta za još kvalitetnije provođenje predviđenih usluga, posebno za djecu s teškoćama u razvoju, zaposleni su mobilni stručni tim (psiholog, pedagog, edukacijski rehabilitator – logoped), kineziolog i odgojitelj za rano učenje engleskog jezika. Zaposlene su i 4 osobe na upravljanju projektom i administrativnim poslovima.

Projekt je isto tako bio usmjeren na jačanje kapaciteta i dodatno usavršavanje odgojitelja i stručnih suradnika te kuharica. Održano je 12 različitih edukacija, vrijednih 902.980,00 kuna, u kojima je više od 70 stručnjaka sudjelovalo u osposobljavanju. Ukupno je u projekt bilo uključeno više od 260 sudionika. U okviru projekta nabavljena je i oprema za opremanje dječjih vrtića partnera u iznosu 1.243.130,00 kuna, od čega namještaj u vrijednosti 401.015,00 kuna, didaktičke igračke u vrijednosti 640.667,50 kuna, oprema za opremanje sportske dvorane u vrijednosti 75.360,00 kuna te oprema za opremanje kuhinje u vrijednosti 126.087,50 kuna. Nabavljena je i oprema za mobilni stručni tim (automobil i oprema) u vrijednosti 222.750,00 kuna.

Ovom završnom konferencijom projekt “Za obitelj” je završen te se nestrpljivo čeka nastavak projekta, nastavak još jedne prekrasne priče usmjerene brizi za obitelj i najmlađe članove naše zajednice.

Ovaj sadržaj isključiva je odgovornost Grada Preloga!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije