tvoja4zida

POSAO IZ SNOVA Upoznajte Anitu Husnjak koja zidove pretvara u remek-djela

Iza nje je više od tisuću oslikanih zidova - većinom u Hrvatskoj, a neki od njezinih murala možete vidjeti u Dubaiju, Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, Italiji.

Oslikavanje unutarnjih i vanjskih zidova, svih vrsta podova, dječjih soba, poslovnih prostora, igraonica te pretvaranje želja u stvarnost – opis je posla i moto umjetnice Anite Husnjak iz Lepoglave, vlasnice tvrtke Tvoja4zida.

Anita, po struci dizajnerica odjeće, oslikavanjem zidova počela se baviti nakon otkaza u tvrtki u kojoj je tada radila.

– Svega pet minuta nakon što sam saznala da sam otpuštena, jer se tvrtka u kojoj sam do tad radila zatvorila, doživjela sam tešku prometnu nesreću – rekla je uvodno i nastavila.

– U 27. godini, u garsonijeri punoj plijesni, uz kredit koji trebam otplaćivati, sa zadnjih 50 kuna u džepu, sebi sam postavila pitanje kako bih htjela provesti ostatak života -ispričala je Anita.

Pošto joj je dizajniranje išlo dobro, na komad papira napisala je svoj životni plan jer je shvatila da nije imala što izgubiti.

Samoj sebi je, kaže, postavila nekoliko uvjeta.

– Nisam htjela imati nadređenog, fiksno radno vrijeme i posao koji me ne veseli, već putovati, popiti kavu kad mi je volja, bez straha da sam uzela predugu pauzu.

Nakon toga sam samoj sebi postavila posljednje pitanje – što zapravo volim raditi?

– Odgovor je glasio – volim crtati, no to u toj fazi nije bilo moguće jer nisam imala novac za boje ni platna. Pogledom na obojan zid sa nekoliko bijelih grančica nacrtanih s temperom, sinula mi je ideja – mogla bih oslikavati zidove.

Anita je u početku to činila – besplatno.

– Moji prvi klijenati pustili su me u svoje domove da im oslikam zidove. Preporukom ‘od usta do usta’, nakon 12 godina i oko 1.500 oslikanih zidova, mogu reći da su u mom slučaju nesreće zapravo moj blagoslov – istaknula je.

>> Radovi Anite Husnjak

Iza nje je više od tisuću oslikanih zidova – većinom u Hrvatskoj, a neki od njezinih murala možete vidjeti u Dubaiju, Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, Italiji.

– Često mi je dovoljan samo jedan dan da oslikam cijeli zid, a najčešće oslikavam dječje sobe. Oslikavala sam i u Dubaiju i Francuskoj i susjednim zemljama. Za mene je to posao iz snova – rekla je Anita.

Na pitanje o planovima za budućnost, odgovorila je:

– Želim gledati kako rastu moje dvije najveće ostvarene želje – kćeri Nicol i Korina. Nadam se da će mi jednog dana postati radne kolegice – rekla je zaključno.

U nastavku pogledajte kako nastaju neki od radova, a više detalja o radu Anite Husnjak možete pronaći na službenoj internetskoj stranici ili Facebooku.


 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije