HAMAG-BICRO

ČAROLIJA IZ DESINIĆA Neotkriveni zagorski turistički biser – posjetite Hostel Wine Hill

Uživajte u bajkovitim prizorima kontinentalne Hrvatske uz bogatu ponudu i prekrasnu okolicu

Već nekoliko godina zaredom Zagorje bilježi turističke rekorde, pri čemu postaje nezaobilazna destinacija u ponudi kulturnog turizma, gastronomskih delikatesa, medicinskog turizma, ali i bogatih rekreativno-sportskih sadržaja. Prekrasna priroda i baština Zagorja koja priča brojne tradicijske i povijesne bajke mamac je za svakog modernog domaćeg ili stranog gosta. U tom živopisnom krajoliku, u simpatičnom i malom mjestu Desinić, tek prošle godine otvorio se hostel Wine Hill. Njegov vlasnik je mladi Dalibor Hajdinjak, koji je svojom uspješnom turističkom pričom otvorio ne samo najmoderniji hostel u Zagorju i tako obogatio turističku ponudu Desinića, nego i pružio smještaj koji će se svidjeti svim generacijama.

Poduzetništvo koje razvija lokalnu zajednicu

Hostel Wine Hill nastao je na mjestu stare vinarije i restorana u Desiniću, koja je izvan funkcije već dulji niz godina. Uz pomoć financijskog instrumenta ESIF pojedinačno jamstvo, sada u novom ruhu, ona postaje autentično mjesto za boravak s 5 spavaonica, 4 sobe, prostrani dnevni boravak, modernu kuhinju te prekrasni zimski vrt i terasu. Uz sobe, hostel je domaćin višenamjenske dvorane s kapacitetom do 80 osoba, što otvara mogućnosti i za konferencijski turizam koji je često kotač razvoja lokalne zajednice. Bez obzira na svoju malenkost te općenitu asocijaciju hostela s mladima, ovaj divni kutak Zagorja privući će pripadnika svake generacije. Uz pomoć gospodarskih poticaja, izgradnjom hostela Desinić je učvrstio svoju poziciju na turističkoj karti, pružajući smještaj za atrakcije u blizini poput Velikog Tabora te okolnih toplica i muzeja.  

Krajolik koji oduzima dah

Wine Hill hostel smjestio se u okruženju vinograda s prekrasnim pogledom na zagorske brege. Bilo da se radi o tome da gost preferira opušteniji oblik odmora ili aktivno istraživanje i sport, lokacija hostela omogućava svakome da pronađe nešto za sebe. Turisti u Desinićima se mogu zaputiti u pravu kulturnu avanturu posjetom dvorcima, kurijama i sakralnim objektima u okolici hostela ili se opustiti na termalnim izvorima ljekovite vode. Za one željne akcije, pravu adrenalinsku poslasticu nude aktivnosti poput trekkinga, planinarenja, vožnje quadovima ili jahanja konja.

Domaće je domaće

Neopisiv krajolik najbolje se upotpunjuje uz okuse zavičaja, po čemu je Zagorje itekako poznato. U samom hostelu na prizemlju vas očekuje pravo gastronomsko iznenađenje: pored recepcije čeka vas domaća pekara u kojoj možete nabaviti ukusna peciva, kolače, pića i napitke. A za kraj dana, gosti događaja u dvorani ili dnevni posjetitelji mogu uživati u božanstvenim zagorskim vinima ili se zaputiti na put autentičnim vinskim turama. 

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.

Najnovije