Vijesti / Promo
Promo
NISU OD KRUCIJALNE VAŽNOSTI Osvrt stranke Fokus na najavu izgradnje vanjskih čakovečkih bazena
Fokus

Suluda kupovina glasova za gradonačelničku fotelju

NISU OD KRUCIJALNE VAŽNOSTI Osvrt stranke Fokus na najavu izgradnje vanjskih čakovečkih bazena

'Vanjski bazeni nisu od krucijalne važnosti za Čakovec, al' nismo protiv toga. Trebaju li biti financirani iz gradske blagajne? U ovom trenutku? Niti u ludilu!', poručuju iz stranke Fokus

Iako je od samog početka svojeg mandata puno projekata najavljivao, a skoro niti jednog ostvario, iz sedmogodišnjeg zimskog sna probuđeni gradonačelnik Stjepan Kovač krenuo je u predizbornu kampanju za lokalne izbore. 

U godini u kojoj svijet, Hrvatsku i naše malo Međimurje drma najgora ekonomska kriza ovog stoljeća, sama najava trošenja proračunskih (vjerojatno kreditom namaknutih) 35 milijuna kuna u svrhu natkrivanja derutne tržnice na promašenoj lokaciji i izgradnje vanjskih čakovečkih bazena kod boljih poznavatelja gradskih financija izaziva šok i nevjericu. 

U vrijeme loše i nesigurne gospodarske situacije kojoj se niti ne nazire kraj, Grad čija su djeca nakrcana u premale škole i vrtiće, čiji stanovnici primaju ponajmanje plaće u RH, a zbog čega smo u samom vrhu postotka blokiranih građana u RH, Grad koji nije u stanju već nekoliko godina izraditi prilaznu cestu stanovnicima novog urbanog naselja, planira potrošiti 27 milijuna kuna na polufunkcionalne vanjske bazene koje ćemo koristiti tek dva-tri mjeseca u godini.

Trebaju li Čakovcu vanjski bazeni? Nisu od krucijalne važnosti zbog blizine Jadrana i svetomartinskih toplica, al' nismo protiv toga. Trebaju li biti financirani iz gradske blagajne? Pogotovo u ovom trenutku? Niti u ludilu!

Ako se samo malo odmaknemo od propalog socijalističkog načina razmišljanja i krenemo put Slovenije, Njemačke, Austrije ili Italije, možemo primijetiti kako većina kupališta/bazena nije u javnom vlasništvu, već se prvenstveno radi o privatnim vlasnicima kojima bazeni služe kao dodatni sadržaj za samoodrživost šireg turističkog koncepta kojeg čine hoteli, wellness centri, sportski tereni i slično. 

Umjesto pomahnitalog trošenja ogromnog novca na vanjske bazene koji će dodatno generirati novi minus u već ionako praznoj gradskoj blagajni, ovim putem javno pozivam gradonačelnika da u ova nesigurna i loša ekonomska vremena odustane od predizbornog, populističkog, preskupog i neprioritetnog projekta!

Ako je ipak već odlučio spiskati naših 27 milijuna kuna u vlastitu predizbornu kampanju, predlažem da te novce preusmjeri u pomoć građanima i poduzetnicima kroz trogodišnje ukidanje prireza i poreza na potrošnju. I financijski i socioekonomski efekti ovog poreznog rasterećenja bi u ovom kriznom trenutku bili daleko bolji i korisniji od vanjskih bazena.

Darko Zver
Povjerenik stranke Fokus za Međimursku županiju

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.


Vezani članci