Vijesti / Promo
Promo
TERAPIJSKO JAHANJE u sklopu projekta „Radi – sebe izgradi“
PR fotografija

dosti

TERAPIJSKO JAHANJE u sklopu projekta „Radi – sebe izgradi“

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije provodi projekt „RADI – SEBE IZGRADI“, financiran iz Europskog socijalnog fonda, Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Cilj projekta je jačanje stručnih znanja nezaposlenih osoba s invaliditetom radi njihova lakšeg uključivanja na tržište rada, kao i osnaživanje njihovih socijalnih, radno-okupacijskih, psihosocijalnih, psihomotoričkih, psihofizičkih, kreativnih i transverzalnih vještina. Partner na projektu je Međimurska županija.

U sklopu projekta održavaju se različite aktivnosti – kreativne radionice, radionice samostalnog življenja, edukativne radionice, vježbanje pod vodstvom kineziologa i terapijsko jahanje. Terapijsko jahanje organizirano je sklopu obrta za rekreacijske usluge „Novi svijet“ u Hodošanu pod vodstvom iskusnih voditelja i održava se jednom tjedno za osmero članova Društva uključenih u projekt. Jahanje pozitivno utječe na psihofizičke funkcije, ima fizioterapeutski učinak i utječe na samosvijest i socijalnu uključenost osoba s invaliditetom. Terapijsko jahanje zahtjeva korištenje svih osjetila i uključuje velik broj mišića koji se inače ne aktiviraju kod uobičajenih fizikalnih terapija. Budući da se vježbe provode u prirodi i na čistom zraku s konjima čija tjelesna toplina dodatno potiče opuštanje tijela, a rad u grupi pridonosi i socijalizaciji, jasno je da su učinci terapijskog jahanja višestruki.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.