'Uz Hamag Bicro i Ministarstvo gospodarstva'

Hotel Verbenicum – nova oaza zdravlja i vitalnosti na Jadranu

"Vizualni dojam prva je razina komunikacije s gostom nakon koje dolaze ljubaznost osoblja te cjelokupna kvaliteta usluge. Ovakav pristup komplementaran je s višim ciljem našeg hotela, a to je edukacija o mogućnostima poboljšanja zdravstvenih tegoba prirodnim putem." - vlasnik hotela Verbenicum Toni Fugošić

Povijest duga 900 godina, glagoljaška baština, frankopanski kaštel i zlatna žlahtina, samo su neke od asocijacija na čiji spomen na um pada samo jedan odgovor: Vrbnik. Od sljedećeg proljeća, ova općina na otoku Krku dobit će još jednu asocijaciju koja će bez sumnje privlačiti brojne posjetitelje. Riječ je o hotelu Verbenicum čijim će otvaranjem, 1. travnja 2020. godine, Vrbnik dodatno obogatiti svoju turističku ponudu i koji će znatno doprinijeti jačanju zdravstvenog turizma na Jadranu.

Hotel Verbenicum spada u “health & wellness” kategoriju te će biti prvi hotel na ovim prostorima koji će svojim gostima nuditi raznovrsne zdravstvene programe. “Već smo potpisali predugovor za članstvo u grupaciji “Healing hotels of the world” što nam omogućuje brojne programe za poboljšane fizičkog i mentalnog stanja budućih gostiju. Naša wellness ponuda zasnivat će se na pet osnovnih programa: nutricionistički programi, anti-ageing tretmani proizvodima od smilja, detox program, fitoterapija te relaksacija u kombinaciji s aktivnim turizmom”, tvrdi Toni Fugošić, vlasnik i uspješni poduzetnik vrbničkih korijena. O hotelu na djedovini Fugošić je sanjao još za vrijeme studija turističkog menadžmenta, a članstvo u ovoj prestižnoj grupaciji koja uključuje samo 130 hotela na svijetu, garancija je kvalitetne lječilišne usluge gostima. “U provedbi svih zdravstvenih programa, uz individualan pristup svakom gostu, prilikom izrade njihovog osobnog programa revitalizacije radit će cijeli niz stručnjaka – nutricionist, liječnik, fitoterapeut, a sva hrana u zdravstvenim paketima imat će organski certifikat. Također, bit ćemo jedan od prvih hotela u Hrvatskoj koji će svojim gostima nuditi terapeutski post koji će se provoditi uz nadzor liječnika”.

Ovaj hotel s četiri zvjezdice i 19 luksuzno uređenih smještajnih jedinica (14 apartmana i 5 dvokrevetnih soba) imat će kapacitet s ukupno 66 ležajeva. Za potpuni doživljaj i postizanje tjelesnog i mentalnog balansa, gostima će biti na raspolaganju i knjižnica, ambulanta, grijani vanjski bazen, sauna, jacuzzi te prostorije za masaže i terapije, vanjska teretana i vježbalište, mediteranski vrt i vrt sa začinskim biljem. Ukoliko požele imati dodatne fizičke aktivnosti ili razgledati znamenitosti Vrbnika, gosti će u hotelu moći unajmiti bicikle te se uputiti u razgledavanje, a Verbenicum će uz to omogućiti svojim gostima i prijevoz hotelskom brodicom do najboljih plaža u blizini. U sklopu hotela nalazit će se i poklon galerija u kojoj će se gosti moći upoznati s još jednom poduzetničkom stranom obitelji Fugošić – njihovom kozmetičkom linijom na bazi smilja pod nazivom “Immortelle Verbenicum”.

Uz bogate sadržaje koje nudi, Verbenicum će biti i vizualno atraktivan. Arhitekt Davor Salopek te dizajneri interijera Nina Ćeak i Boris Ružić osmislili su ovaj hotel kao “dizajn hotel”, primjenjujući unikatna dizajnerska rješenja na originalan način i uklapajući ih u tradicionalnu arhitekturu. “Vizualni dojam prva je razina komunikacije s gostom nakon koje dolaze ljubaznost osoblja te cjelokupna kvaliteta usluge. Ovakav pristup komplementaran je s višim ciljem našeg hotela, a to je edukacija o mogućnostima poboljšanja zdravstvenih tegoba prirodnim putem. Želja nam je privući osviještene pojedince koji razumiju kako rad na životnom stilu može poboljšati kvalitetu života”, dodaje Fugošić.

Zdravstveni turizam najbrže je rastući dio turističke industrije koji, procjenjuje se, godišnje raste po stopi od 15 do 20 posto. Trenutno se potrošnja u ovom segmentu turizma na globalnoj razini mjeri u stotinama milijardi dolara, a stručnjaci tvrde da će zdravstveni turizam u skoroj budućnosti biti jedan od glavnih motiva za putovanja. Hrvatska ima bogatu tradiciju zdravstvenog turizma još od rimskog doba, prvenstveno zahvaljujući brojnim prirodnim i ljekovitim činiteljima koji predstavljaju veliki nacionalni kapital i potencijal za daljnji razvoj zdravstvenog turizma. Ujedno ovaj oblik turizma šansa je za jačanje vansezonske ponude, produljenje sezone te privlačenje gostiju veće platežne moći. Prednosti ovog projekta prepoznala je i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) kroz svoj ESIF jamstveni program. Ukupnu investiciju hotela Verbenicum, vrijednu 22,72 milijuna kuna, HAMAG-BICRO je podržao jamstvom u iznosu od 12 milijuna kuna te subvencijom kamatne stope na kredit, u iznosu od 1,47 milijuna kuna.

Bit ćemo jedan od prvih hotela u Hrvatskoj koji će svojim gostima nuditi terapeutski post koji će se provoditi uz nadzor liječnika. – Toni Fugošić vlasnik hotela Verbenicum

“Kao i brojni drugi investitori, tijekom realizacije projekta nailazili smo na određene izazove. Imali smo sreće što je HAMAG-BICRO prepoznao našu viziju te mogu reći kako je podrška Agencije bila ključna za realizaciju projekta, odnosno odobrenje potrebnih kreditnih sredstava”, tvrdi Fugošić te dodaje kako im je plan da hotel, zahvaljujući bogatoj ponudi koja je gostima jednako zanimljiva i ljeti i zimi, bude otvoren minimalno devet mjeseci godišnje. Iz svega navedenog na najboljem je putu da svoje snove i ideje pretoči u uspješne poslovne rezultate.

Najnovije