HEDONISTIČKI POTENCIJAL

U čakovečkoj Beški predstavljen prvi međimurski London dry gin – ‘Murska Dekla’!

Iz srca Međimurskih bregi ravno u čaše posjetitelja i kušača prelijevao se u čakovečkom bistrou Beška protekle subote, 21. prosinca, prvi međimurski London dry gin ‘Murska Dekla’

Predstavili su ga entuzijasti Ivan Blažon, Marko Car i Jurica Goričanec, osnivači prve male destilerije u Međimurju specijalizirane samo za proizvodnju gina, koja djeluje u sklopu Blazar Tech d.o.o. iz Šenkovca.

Nakon nešto više od godinu dana razvijanja recepture, međimurski trojac održao je promociju svog konačnog proizvoda, gina lokalnog karaktera od borovice koja raste na području Međimurske županije, točnije gravitira uz Muru i Dravu. London dry gin ‘Murska Dekla’ naziv je dobio prema legendi o međimurskim vilama, koje se u nekim krajevima još nazivaju ‘dekle’.

Upravo na poleđini boce možete pronaći i zanimljivu priču koja glasi ovako: “Iz proljetne rose na obalama Mure rađa se duh vode i bilja – Murska dekla. Tiho poput magle neumorno tumara divljinom u nemilosrdnoj borbi protiv nepoštenja i zla. Za stoljetnu upornost priroda ju nagrađuje tajnim receptom. Murska dekla London dry gin vilinski je eliksir koji stišava zle duhove i svakim ti gutljajem približava tajnu besmrtnosti prirode. Prepusti se osjetilima i poslušaj šapat prirode. Murska dekla poput rijeke vječno teče.”

Ideja je, kako kažu, proizašla iz čistog entuzijazma i želje za učenjem o zanimljivom svijetu žestokih pića, a podržali su je brojni posjetitelji Beške i štovatelji gina koje su te večeri inicijatori počastili novim pićem na tržištu.

Zadivljujuću razinu kvalitete gina potvrdili su barmeni i vlasnici tvrtke Shankeri d.o.o., Saša Novak i Tony Andrašec koji su za sve prisutne održali kratko predavanje o kombiniranju njihovog gina s tonicima.

Ako još niste, ‘Mursku Deklu’ možete isprobati u Beški, kupiti u ‘Međimurskom štacunu’ u Čakovcu, po cijeni boce 700 ml od 220,00 kn ili posjetiti sljedeće predstavljanje koje će se održati u petak, 27. prosinca, u čakovečkom Torstu.

Više informacija saznajte na njihovoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/murskadekla/) ili na e-mail adresi info@murskadekla.com.

Najnovije