Directa – pametna rješenja!

DIRECTA – TEHNIČKA ZAŠTITA: ‘Ugrađujemo sve više sustava videonadzora i protuprovale, građani postaju svjesniji važnosti samozaštite’

Za svaku moguću neželjenu situaciju postoji najbolje rješenje, a stručnjaci iz Directe će procijeniti koji je sustav zaštite najučinkovitiji za pojedinog korisnika

‘Dobar dan trebamo alarm za kuću, imali smo provalu’ rečenica je s kojom se sve češće obraćaju vlasnici kuća, ali i kuća za odmor i vikendica tvrtki Directa koja se bavi tehničkom zaštitom. Čini se da negativan trend učestalih provala ne prolazi, a na udaru su svi. Javljaju im se ljudi koji su bili žrtve lopova čak i više puta u istoj godini, koji su ostali bez vrijednih stvari i predmeta, pretrpjeli značajne štete. Žrtve pljačke uglavnom se nakon provale više ne osjećaju sigurno u vlastitom domu, boje se biti u kući ali i otići i na kratak put. Zato traže dodatnu sigurnost u obliku alarma za kuću ili video nadzora.

Provalu je najbolje spriječiti i čini nam se da su građani svjesniji važnosti preventive, kažu u Directi. Prevladava potražnja za video nadzorom, protuprovalnim sustavima pa i portafonima.

Kamere za video nadzor odvraćaju provalnike jer oni ne žele biti snimljeni, snimke omogućuju njihovu identifikaciju. Podaci pokazuju da su kuće koje imaju video nadzor i do pet puta rjeđe na meti lopova, a video nadzor u stambenim zgradama smanjuje broj provala i krađa za nevjerojatnih 80%.

Provala počinje neovlaštenim ulaskom u dvorište, pa postoje sustavi koji već tada pokreću alarm i upozoravaju vlasnika. Sve više korisnika Directinih usluga to uzima u obzir kada bira najbolji sigurnosni sustav za sebe i svoju imovinu; od alarmnih infracrvenih barijera, video nadzora s detektorima pokreta i mogućnošću podešavanja zone pokreta.

Nerijetko se odlučuju i za kombinaciju alarma za kuću i video nadzora. Protuprovalni sustavi su vrlo uspješna metoda prevencije provale i razbojništva. Sirena će upozoriti na neželjeni upad i odvratiti provalnika od nauma. Sustav je povezan s pametnim telefonima i tabletima na koje se dojavljuje svaki pokušaj provale.

Interfon sustav je sustav kontrole pristupa koji između ostalog omogućuje i komunikaciju s osobom koja je pred vratima čak i kada niste kod kuće. Uspostavlja se veza s pametnim telefonom kada netko pozvoni na vrata, a tada se tu osobu može i vidjeti. Provalnici upravo zvonjenjem provjeravaju ima li koga u kući ili stanu.

Za svaku moguću neželjenu situaciju postoji najbolje rješenje, a stručnjaci iz Directe će procijeniti koji je sustav najučinkovitiji za pojedinog korisnika. Directa nudi jednogodišnje jamstvo na uređaje i usluge, održavanja sustava za siguran, besprijekoran i pouzdan rad.

Directa – pametna rješenja!

Directa d.o.o. – pametna rješenja

V. Nazora 35, Štefanec

Besplatni info telefon: 0800 1503

Email: info@directa.hr

#video nadzor #protuprovalni sustav #alarm #directa #interfon #sustav

Najnovije