ADVENT

VRIJEME JE ZA Advent u Svetom Martinu na Muri

I ove godine u Svetom Martinu na Muri možete uživati u Krampuslaufu kao jedinstvenom događaju u Hrvatskoj, Božićnom sajmu, svetim misama, priredbama, izložbi, kuhanom vinu i blagdanskom okružju. Provjerite program koji traje sve do 31. prosinca.

Adventske svijeće se pale svake nedjelje uz besplatan topli čaj

Advent započinjemo prvom adventskom nedjeljom u 6 sati misom zornicom u Župnoj crkvi Sv. Martina biskupa. Zajednički ćemo, kao i svake adventske nedjelje nakon mise zapaliti adventsku svijeću. Nakon svete mise pridružite nam se na druženju uz besplatni topli čaj.

Blagdan Svetog Nikole

Tradicionalno darivanje djece po domovima povodom blagdana Svetog Nikole održat će se u organizaciji Udruge Svetomartinski krampusi 5. prosinca. Ako želite da posjete i vašu djecu, obavezno se prethodno prijavite. Druge adventske nedjelje održat će se svečana misa povodom blagdana Svetog Nikole s početkom u 10 sati, nakon koje će se djeca moći družiti sa Svetim Nikolom.

Sve više posjećeniji i 10. po redu Svetomartinski Krampuslauf

14. prosinca centrom Svetog Martina na Muri od 18 sati prošetat će strašni krampusi iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Ovo je već tradicionalan i jedinstven u Hrvatskoj događaj u organizaciji Udruge Svetomartinski krampusi kojeg svake godine posjećuje sve više zainteresiranih. Nakon povorke krampusi će se s posjetiteljima zabavljati na školskom igralištu uz veselicu za koju će biti zadužen New Casino bend.

Božićni sajmovi, priredbe i ponoćke

Do kraja mjeseca održavaju se svete mise čije termine možete provjeriti u programu, a 19. 12 nakon Adventske svete ispovijedi slijedi božićni sajam u organizaciji Učeničke zadruge Tinček. Tradicionalna božićna priredba održat će se u petak 20. 12. u Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri, a u 18 sati predviđeno je otvorenje godišnje izložbe Likovne republike u Galeriji iznad ureda općine.

Detaljan raspored provjerite na programu. Vidimo se na Adventu u Svetom Martinu na Muri.

Najnovije