europski fond za regionalni razvoj

TVRTKA KASPAR PAPIR IZ PRELOGA PROVELA Projekt opremanja pogona za prematanje papira sufinanciranog sredstvima Europske unije

Tvrtka KASPAR PAPIR provela je projekt opremanja postojećeg pogona za prematanje papira i novosagrađene skladišne hale ukupne vrijednosti 4.308.890,79 kn, dok odobrena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 1.542.755,00 kn.

Tvrtka KASPAR PAPIR d.o.o. u proizvodnom pogonu u Prelogu još od 2010. godine proizvodi specifičan proizvod – sublimacijski papir koji se koristi za prijenos transfer boje na razne medije.

Jedini su proizvođač te vrste papira u Hrvatskoj s naglaskom na proizvodnju za prijenos na poliesterske tkanine: modne, sportske (primjerice sportski dresovi), marketinške, za izradu zastava, plakata i slika, te za opremanje interijera. Međutim, primjena je znatno šira, na krute materijale, namještaj, skije, metalne površine, a iz godine u godinu raste.

Provedba projekta “Povećanje konkurentnosti kroz nabavku nove opreme za proizvodnju sublimacijskog papira” odobrenog u sklopu poziva “Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija  započela je 6. lipnja 2018.  godine. U sklopu projekta nabavljena je nova oprema – moderan stroj za prematanje papira u bilo koju dimenziju po zahtjevu kupaca, pomični skladišni regali za kvalitetnije skladištenje i bolju uštedu prostora, te električni viličari veće nosivosti.

Projekt je ukupne vrijednosti 4.308.890,79 kn, dok su odobrena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj 1.542.755,00 kn. Završetak projekta je 6. prosinca 2019. godine.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost tvrtke KASPAR PAPIR d.o.o.

Najnovije