Vijesti / Promo
Promo
OTVOREN SG SALON U Varaždin stigla terapija ribicama, a salon nudi i brojne druge tretmane!
S. Sović / Foto agencija Sjever

NOVO NA GRADSKIM BAZENIMA

OTVOREN SG SALON U Varaždin stigla terapija ribicama, a salon nudi i brojne druge tretmane!

Ako ste nekad čuli za terapiju ribicama, koje vam grickaju i liječe kožu, i mislili kako je to baš super stvar, dobra vijest za vas! U Varaždinu je nedavno otvoren salon za terapiju ribicama, ali u njemu se rade i terapije za zadebljanja, zanoktice, ekceme, kurje oči.

Bez brige, ne radi se o piranama, već o ribicama Garra rufa iz porodice Cypeinidiae koje utječu na zdravu i oboljelu kožu. Nemaju zube i njihovi dodiri su izuzetno ugodni, a ribicama ljudska koža služi kao nadomjestak bjelančevina.

Tretman za zadebljanja, ožiljke, psorijaze

Kožu čiste blagim pokretima ustima, a pritom luče enzim ditranol. Koliko god da držite noge ili ruke u akvariju, one će ih 'ljubiti' – te se tako možete riješiti zadebljanja, ožiljaka, ekcema, psorijaze, zanoktica, neugodnog mirisa stopala, i još mnogo toga.

Za škakljive osobe prvi doticaj s njima može biti lagani problem, ali kad se čovjek navikne postane čak i ugodno, poput malih električnih vibracija.

Neobičan osjećaj u stopalima dolazi od činjenice da su ribice Garra rufa vrlo uspješne u pronalaženju nercnih završetaka, što pomaže u uspostavljnju balansa nervnog sistema, u relaksaciji čitavog tijela i daje osjećaj općeg blagostanja.

ef881327e7ee7c042367348bc8977df9.jpg?v=2

Terapije i znanja iz Engleske prenijela u Varaždin

U Varaždin je to donijela Varaždinka Smiljana Geček, koje je godinama radila u inozemstvu, u Engleskoj, gdje se specijalizirala u terapijama za nokte, urasline, zadebljanja, natiske, zanoktice, gljivice, ekceme, ukratko sve vezano za stopala. U Engleskoj se njezino zanimanje zove Podiatrist, a Smiljana je školovana za to.

- Radi se o prvom redu o terapijama koje ne rade niti pediker niti kirurg, naše zanimanje je negdje između ova dva, pokrivamo sve one rubne stvari, koje mogu itekako smetati ili biti bolne, stvarati velike probleme. Veliki broj ljudi ima probleme s tim, ali ne zna kako to riješiti – ističe Smiljana Geček.

97a740a8fc56a0c94fa66f9553be1ae3.jpg?v=2

Svoje znanje odlučila je prezentirati i doma, u Varaždinu pa je otvorila salon na gradskim bazenima, gdje će pružati sve te usluge.

- Prvenstveno se radi o terapeutskom tretmanu te se ne može garantirati poptuno odstranjivanje suhe i mrtve kože. Zato se preporuča i naknadni tretman medicinske pedikure – ističe Smiljana Geček.

U listopadu posebne pogodnosti povodom otvorenja salona

Osim terapije Garra rufa ribicama i medicinske pedikure tu je i terapija parafinskim voskom, koji ima vrlo umirujući terapeutski efekt za kožu, a također se koristi za opuštanje mišića i mišićne boli.

Parafin pojačava mikro cirkulaciju u koži, hidratizira kožu tako da na njemu površinu izvlači vlagu iz donjih slojeva kože, tvori masku bez pristupa zraka i vlage, koja stvara idealno okruženje za bolji prodor nanesenog proizvoda što rezultira hidratiziranom i nahranjenom kožom.

U salonu se obavljaju i testiranja za gljivična oboljenja te mehanički testovi stopala, sve s najmodernijim tehnologijama u svijetu.

467f00006d2b4d93b13d9ca02b3ed791.jpg?v=2

Svi koji žele provjeriti ovu terapiju, ili se naručiti mogu to putem telefona 091 603 9066 ili putem Facebook stranice - https://www.facebook.com/SG-Salon-105856490827094/.

Radno vrijeme salona je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13 do 19 sati, a utorkom i četvrtkom od 9 do 15 sati.

Salon je tek otvoren prošli tjedan, a dobra vijest za sve zainteresirane jest da tijekom listopada vrijedi i poseban popust. Nudi se čak 25% popusta na sve usluge do kraja listopada, stoga požurite rezervirajte svoj termin.

Cjenik možete pogledati OVDJE.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!