Volite se igrati? Što odabrati Playstation 3, Xbox, Wii ili osobno računalo?

Obzirom da su hladni mjeseci pred nama, mjeseci u kojima se zatvaramo u svoje domove. U današnje doba to su mjeseci u kojima dosta svojeg slobodnog vremena provodimo pored raznih ekrana ne bi li tako barem malo skratili vrijeme.

Ekipa Primosa će u sljedećih nekoliko rečenica reći nešto o jednom od najpopularnijih načina skraćivanja vremena, igranju interaktivnih videoigara. 

Što je Primos i gdje se nalazi?

Primos je trgovina i servis, čiji cilj je da konkurira na području maloprodaje prijenosnih i stolnih računala, računalnih komponenata i periferije, mobilnih uređaja,kompletnog gaming programa (Playstation, Nintendo i Xbox)  te da pruži vrhunski i cijenom prihvatljivi servis prethodno navedenih artikala. Primos se nalazi u Čakovcu na adresi Kalnička 10, dakle kraj čakovečkog nadvožnjaka u blizini supermarketa Plodine.

Playstation 3

Glavna prednost  Playstation 3 konzole nad konkurentima je Bluray podrška  i 1920*1080 rezolucija,  kao i visoko kvalitetna grafika preko HDMI izlaza. Također velika prednost  PS3 konzole je u tome što u novokupljenom paketu dobivate kompletan sustav, kontroler s već ugrađenom punjivom baterijom, konzola s WIFI mrežom  te dovoljno velikim diskovnim prostorom (160 – 500GB) za spremanje korisničkih podataka kao što su slike, filmovi i glazba. Mrežno igranje je u potpunosti besplatno što kod konkurentskih proizvoda nije slučaj, a postoji i veliki broj igara koje su podržane samo na Playstation platformi. Playstation 3 podržava i tzv. Move sustav, koji omogućava igranje jednostavnim pokretima rukom.


 Nedostaci Playstationa 3 su relativno visoka cijena konzole kao i igara.

Xbox 360

Prednost Xbox 360 konzole nad PS3-om je nešto niža cijena konzole kao i samih igara, uz to Xbox 360 nudi jedinstven sustav za igranje pokretima nazvan Kinect. Kinect se postavlja na TV prijemnik te snima i registrira svaki Vaš pokret, te omogućava igranje bez upotrebe kontrolera ili palica. Xbox 360 konzola dolazi u više varijanti koje su prilagođene potrebama kupaca.

Nedostatak Xbox 360 konzole nad Playstation 3 konzolom je malo slabija grafika, nema Bluray čitač, te je u našoj regiji slabije zastupljena konzola, pa se teže dolazi do igara i raznih dodataka.


Wii

Novi Wii paket se uvelike razlikuje od dva prethodno nabrojena sustava. Radi se o konzoli uz koju se dobiva bežični kontroler osjetljiv na pokrete ruku. Wii se preporuča obiteljima s djecom i onima koji misle da su videoigre jednolične i dosadne, konzola je također dobra ukoliko se želimo rekreirati i oznojiti uz mali ekran, a dodatno se nude i Wii Fit i Wii Balance Board dodaci koji dižu igranje pokretom na višu razinu. Uz navedene prednosti valja spomenuti i najveći plus kod Wii konzole, a to je niska cijena.


Cijena početnog paketa je za 40-50% niža od prethodno navedenih konzola.

Wii ima nekoliko nedostataka, kao što su dosta slabija grafika u odnosu na Xbox 360 i PS3, slabo razvijene opcije za mrežno igranje, nema vlastitu podatkovnu memoriju,  nepodržavanje nekih “ozbiljnijih” naslova i slično.


PC – osobno računalo

Snažno računalo za igranje skuplje je od bilo koje konzole pa čak i trenutačno najskupljeg  Playstationa 3, ali unatoč tome stolno računalo pruža mnogo veću funcionalnost od bilo koje konzole što je i osnovna prednost PC-a. Igre koje se nude za PC su raznolike, te su zbog nepostojanja harača koji developeri plaćaju proizvođačima konzola, puno jeftinije. Grafika kod osobnog računala može jako varirati, a to uglavnom ovisi o hardware-u koji posjedujemo. Osobno računalo također ima prednost nadogradnje te ukoliko je igra “prejaka” nabavimo novi hardware.

Mane PC-a su što je skuplji, da bi se pokrenula igra potrebno je izdvojiti određeno vrijeme dok se sve ne podesi i izvrši instalacija, hardware brzo “stari” pa tako za godinu dana naš PC više nije dovoljno dobar za pokretanje novijih igara.

Zaključak

Naveli smo sve prednosti i nedostatke od četiri danas najpopularnija sustava za igranje,  svaki sustav je na svoj način specifičan te je na Vama da odlučite što Vam najviše odgovara.

Sve navedene sustave možete nabaviti kod nas u Primosu kao i dodatnu opremu i igre, također ukoliko Vam je PS3, Xbox, Wii ili osobno računalo u kvaru donesite ga u Primos na servis.

PRIMOS
Kalnička 10,
40 000 Čakovec
Tel: +385 40 384 840
Mob: +385 92 301 7557
Skype: it.primos

it.primos@gmail.com

facebook stranica

web stranica

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije