Klinika “Svjetlost” otvorila svoja vrata u Splitu

Dok crne vijesti o sve dubljoj gospodarskoj krizi u Hrvatskoj i manjku investicija svakodnevno tresu medije, naš poznati oftamolog i poduzetnik prof.dr. Nikica Gabrić otvorio je još jednu svoju Kliniku.

Naime, prije nekoliko dana otvorena je Klinika Svjetlost u Splitu, a računa se kako će u nju na zahate  osim s područja Dalmacije dolaziti i pacijenti iz drugih dijelova Hrvatske, ali i Europe, pogotovo kada se u obzir uzme i sve bolja ponuda za goste na Jadranu, koja ovako poprima prve konture u svijetu vrlo traženog zdravstvenog turizma.

Otvaranje nove, najsuvremenije opremljene oftamološke ustanove u Dalmaciji, unatoč krizi, već daje znakove da se radi o itekako dobrodošloj investiciji. Naime, osim što se na taj način oživljava barem jedna gospodarska grana s iznimno velikim potencijalom, Klinika već bilježi veliki broj pacijenata, što pokazuje da se građani već polako oslobađaju straha od zahvata na očima i u sve većem broju odlučuju na stručne zahvate koji ih napokon mogu “osloboditi” naočala i leća, ali i nekih drugih problema s vidom koji im umanjuju kvalitetu života.

Važno je spomenuti da je veliki dio pacijenata u Zagreb dolazio upravo iz Dalmacije, pa je i to jedan od osnovnih razloga investiranja u širenje na ovu hrvatsku regiju. Sada će Dalmatinci upravo u svojoj regiji moći otići na zahvate, i to u ruke iskusnog tima od 15 liječnika i medicinskih sestara, koji za sobom u posljednje tri godine imaju ukupno više od 25.000 zahvata.

Klinika Svjetlost u Splitu pacijentima u svoje tri operacijske sale, četiri ambulante i dva dijagnostička kabineta nudi kompletnu oftalmološku uslugu – od laserskog skidanja dioptrije, operacije mrena, pa do najsloženijih operacija.

Laserske operacije vida predstavljaju rastući trend u Hrvatskoj,upravo zahvaljujući činjenici da, primjerice, već u roku od deset minuta mogu ukloniti dugogodišnje probleme s dioptrijom. Ipak, dio građana još uvijek dijeli određeni strah pred tim najsuvremenijim medicinskim tehnikama.

“Ljudi su na ovim prostorima još uvijek u strahu od zahvata na očima, no liječenje novim laserskim tehnologijama zaista omogućuje brzo i najsigurnije riješavanje problema s vidom koji mnogim građanima godinama smanjuju kvalitetu života. Baš kako bismo pomogli otkloniti taj strah kod sugrađana, i dio mojih liječnika se podvrgnuo operacijama očiju. Uostalom, kako bi to bilo da u našoj klinici pacijentima vid liječe doktori koji nose naočale?”, kaže prof.dr. Nikica Gabrić, koji se i sam podvrgnuo laserskom skidanju dioptrije.

Štoviše, dodaje da je riječ o jednom od najsigurnijih zahvata, koji je uz to i brz i bezbolan, a u konačnici je, ako bi se izbrojio silni novac koji se tijekom godina ulaže u pomagala za vid, i iznimno povoljan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije