Međunarodna priznanja za osnivača Klinike Svjetlost

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić, osnivač i ravnatelj Klinike Svjetlost koja od svog osnivanja broji preko 30.000 operacija, na osobnom polju također reda profesionalna priznanja i vrhunska dostignuća. Prije pola godine bio je pozvan da bude gost kirurg i gost predavač na prestižnom Fjodorovljevom Institutu u Moskvi, “hramu oftalmologije”.

Gostovanjem na ovoj vrhunskoj ustanovi, prof. Gabrić je postao jedini kirurg na području bivše Jugoslavije i šire koji je dobio priliku gostovati pred tako prestižnom publikom. Sredinom svibnja ove godine, točnije od 16. do 19. svibnja, prof. Gabrić gostovao je na godišnjem Kongresu Bugarskog oftalmološkog društva u Plovdivu.

Pozvan je da održi predavanje na Tečaju mladih specijalizanata oftalmologije, kao i pozvano predavanje o najnovijoj metodi skidanja staračke dalekovidnosti INTRACOR koja se uspješno izvodi u Zagrebu već godinu i pola. Ovom prilikom prof. Gabriću je uručeno visoko priznanje Bugarskog oftalmološkog društva za veliki doprinos razvoju oftalmologije u Bugarskoj i dugogodišnju edukaciju tamošnjih oftalmologa, kao i uspješnu suradnju.

– Suradnja s Bugarskim oftalmološkim društvom traje sada već preko 10 godina, a ova nagrada posebno mi je draga jer sam je dobio kao priznanje za edukaciju tamošnjih mladih liječnika. I ovog puta sam bio pozvan da održim predavanje na Tečaju za mlade oftalmologe. Vjerujem u mlade ljude i u njihovu edukaciju.

Uvijek ponavljam da je temelj svega tablica dijeljenja. Oni koji samo množe i zbrajaju na kraju imaju mnogo manje od onih koji znaju dijeliti s drugima. Treba znati dijeliti, a pogotovo dijeliti znanje. Ono je jedini poznati resurs koji se dijeljenjem ne smanjuje, nego povećava – govori nam prof. Gabrić.

Samo tjedan dana kasnije prof. Gabrić otputovao je u Milano gdje se od 23. do 26. svibnja održavao 10. godišnji Kongres Talijanskog oftalmološkog društva. Poziv je primio od samog predsjednika Talijanskog oftalmološkog društva, dr. Mattea Piovelle koji je izrazio želju da prof. Gabrić gostuje kao kirurg na Kongresu te pokaže svoje kirurške vještine na Live surgery simpozijumu.

Prof Gabrić je ovom prilikom predstavio najnoviju metodu operacije katarakte, tzv. micro incision metodu s aparatima američke tvrtke Abbott koje je već predstavljao i na Fjodorovljevom Institutu u Rusiji. Operacija katarakte je ultrazvučna operacija koja se radi na “mali rez”, bez šavova, a ova najnovija metoda predstavlja vrhunac tehnologije jer se na oku rade dva reza manja od jednog milimetra, tako da se zahvaća najmanji mogući dio oka prilikom operacije što osigurava još brži postoperativni oporavak pacijenta.

Prof. Gabrić je gostovanjem na ovom Kongresu i operiranjem u još jednoj stranoj državi ponovno prepoznat kao vrhunski kirurg koji se nalazi u samom vrhu svjetske oftalmologije. Veliki je uspjeh da kirurg s naših područja, iz male države, bude pozvan da operira u sali jedne od vodećih zemalja svijeta na području oftalmologije.

Na otvorenju Klinike Svjetlost u Sarajevu prije godinu dana, prof Gabrić je istaknuo: nikakav Englez, Nijemac, Amerikanac ili Rus ne mogu raditi ovaj posao bolje od nas. Imamo vrhunsku tehnologiju, a našim zaposlenicima omogućujemo najbolju edukaciju na svjetskom nivou i nema prepreke da budemo rame uz rame vodećim svjetskim oftalmološkim ustanovama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije