ZA DJECU OD 3 DO 12 GODINA

EDUKIDO STIŽE U ČAKOVEC: Učenje kroz kreativnost i zabavu – glavni alat Lego kocke

Upisi za redovnu nastavu počinju krajem mjeseca kolovoza, a program počinje s 2. rujnom 2024. godine.

Edukido je inovativni program edukacije Lego kockama namijenjen djeci od 3 do 12 godina, a franšiza dolazi iz Poljske. U Hrvatsku je franšizu dovela Ines Slunjski te se prvi Edukido centar otvorio u nama susjednoj Varaždinskoj županiji. Ubrzo se proširio po Hrvatskoj i trenutno broji 7 Edukido centara, a otvara se još 8 novih usporedno s Čakovcem.

Tena Vurušić, po struci odgojiteljica, majka dvoje djece, vlasnica je obrta za obrazovanje i poučavanje 3,2,1 GeniUm te vlasnica franšize Edukido centra za područje grada Čakovca.

Studij ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja završila sam 2017. godine i odmah dobila posao u struci. No već duže vrijeme osjećam da je došlo vrijeme za nove izazove i promjene te otuda ideja za pokretanje vlastitog obrta. – rekla nam je Tena Vurušić, vlasnica franšize Edukido Čakovec.

– Volim rad s djecom jer je uvijek dinamično, veselo, inspirativno. Djeca su po prirodi znatiželjna, uvijek puna pitanja i interesa za svijet koji ih okružuje. Često kada  tražimo od njih da nešto učine, odgovaraju nam da nemaju vremena jer se moraju igrati. I oni su zaista u pravu! Djeca se moraju igrati jer imaju puno koristi od igre. Osim što ih opušta, pomaže im kod psihofizičkog razvoja i priprema ih za svijet odraslih kako bi se lakše mogli prilagoditi životnim situacijama koje ih čekaju kad odrastu. Naravno, to ne znači da mogu izbjeći svoje odgovornosti, ali im je važno omogućiti što više vremena provedenog u igri. Stoga sam prepoznala edukativni program Edukido, kao izvrsni alat pomoću kojeg djeca mogu uživati u aktivnosti koju najviše vole, igri, a pritom se utječe  na njihov razvoj i olakšava im se upoznati svijet koji ih okružuje – rekla nam je Tena.

Edukido nastava je jedinstvena kao i njihov glavni alat za rad, Lego kocke. Nastava se održava jednom tjedno, u malim grupama do 10 djece, a vodi je edukido instruktor koji je prošao edukaciju za program. Specijalnost Edukido instruktora je prepoznavanje i oslobađanje uspavanog potencijala vašeg znatiželjnog mališana! Poticanjem znatiželje o svijetu i načinima kako svijet funkcionira Edukido podržava razvoj djece, uči ih kako postavljati prava pitanja i kako samostalno naći odgovore i rješenja.

Grupe i nastava prilagođene su dobi polaznika, a za stariju djecu uključena je i robotika. U Edukidu cijene znanje, nude zanimljiv sadržaj, uče nove vještine i potiču kritičko razmišljanje. Na nastavi „oživljavaju“ modele izrađene od Lego kocka dodajući im motore. Djecu uvijek potiču na postavljanje pitanja, a odgovore traže kroz praksu i eksperimente. To je najbolji način na koji mogu bolje razumjeti svijet.

Lego kocke često se povezuju sa STEM područjem, pa tako i njihovi programi obuhvaćaju teme iz istog. Obrađuju teme iz povijesti, geografije, hrvatskog jezika, tehnologije, fizike ili matematike i to sve prateći školski kurikulum. Umjesto da djeca uče napamet o srednjovjekovnim dvorcima ili kartu svijeta, u Edukido centru grade ih legićima, te pritom uživaju i nesvjesno usvajaju nove informacije i vještine.

Osim redovne nastave, u Edukido centru održavaju se i jednokratne radionice, rođendani, filmske večeri i ljetno/zimski kampovi.

Upisi za redovnu nastavu počinju krajem mjeseca kolovoza, a program počinje s 2. rujnom 2024. godine. Svi zainteresirani za program mogu osigurati svoj besplatni ogledni sat i doći pogledati kako izgleda Edukido nastava.

Svoje termine možete rezervirati na broj telefona 091 198 3991, javljanjem na Facebook ili Instagram stranicu Edukido Čakovec ili na mail cakovec@edukido.hr

Osim Edukido programa za djecu od 3 do 12 godina, obrt 3,2,1 GeniUm nudit će i radionice za najmlađe, odnosno roditelje i djecu do 36 mjeseci života. Cilj radionica poticati je uključenost roditelja u cjeloviti razvoj djece. Ciklus radionica uključivat će različite kreativne, zabavne i senzomotoričke aktivnosti koje će se također provoditi u manjim grupama. Djeca će imati priliku uživati u igri i istraživanju s vršnjacima i svojim roditeljima. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije