I-VENT SUSTAVI

SAVJETI Kako se učinkovito boriti protiv vlage i plijesni u vlastitom domu?

Vlaga i plijesan predstavljaju česte probleme u mnogim kućanstvima, a njihovo rješavanje zahtijeva promišljen i sustavan pristup

Plijesan se najčešće javlja u kupaonicama i spavaćim sobama te je rezultat prekomjerne vlage koja može biti sezonska ili prisutna tijekom cijele godine. Njeno uklanjanje iziskuje odgovarajuće mjere kako bi se spriječio njen povratak.

Uzroci i prevencija vlage

Vlaga može nastati zbog nedovoljnog prozračivanja, loše izolacije ili vanjskih uvjeta. Najčešće se javlja u zimsko vrijeme kada je temperatura vanjskog zraka niža, što dovodi do kondenzacije na hladnim površinama unutar doma.

Metode uklanjanja vlage

Postoje različite metode za smanjenje vlage u zraku. Tradicionalni odvlaživači zraka mogu biti djelotvorni, ali često nisu dovoljno učinkoviti za dugoročno rješenje. Moderni ventilacijski sustavi, kao što su i-Vent rekuperatori, nude učinkovitije rješenje jer omogućuju kontinuirano prozračivanje prostora bez značajnih gubitaka energije.

Iskustva korisnika

Franjo iz Punikvi kraj Nedeljanca podijelio je svoje iskustvo s prekomjernom vlagom nakon adaptacije stare kuće. Nakon neuspjelih pokušaja rješavanja problema s odvlaživačima, odlučio se za ugradnju i-Vent sustava ventilacije. Od tada su se uvjeti u njegovom domu značajno poboljšali – vlaga je smanjena, a plijesan se više nije vraćala.

Zaključak

Za dugoročno rješenje problema vlage i plijesni preporuča se ugradnja modernih ventilacijskih sustava koji omogućuju stalan dotok svježeg zraka i smanjenje vlage bez velikih energetskih gubitaka. Na taj način ne samo da ćete riješiti problem plijesni, već ćete i poboljšati kvalitetu zraka u svom domu.

Za više informacija o i-Vent sustavima i ugradnji, posjetite njihovu web stranicu ili nazovite 01/2132-400 tijekom radnog vremena i već danas dogovorite rješenje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije