60. porcijunkulovo

PORCIJUNKULOVO 2024. Pet Dana vjere, tradicije i veselja u Čakovcu

Srce Međimurja i ove godine, od 1. do 5. kolovoza, postaje središte kulture i pozitivnih emocija

Tradicionalna kulturno – turistička manifestacija – Porcijunkulovo, u ovom se formatu održava od 1964. godine, prvobitno kao “Sajam tradicijskih zanata” povodom crkvenog blagdana “Gospe od anđela”, s razvojem, dugim šest desetljeća, u najveću turističku manifestaciju sjeverne Hrvatske. Ovogodišnje Porcijunkulovo donosi atraktivan program isprepleten vjerom tradicijom i veseljem, koji će uključivati već poznate elemente poput sajma tradicijskih zanata, dramske predstave, koncerte na više pozornica, izložbe, ulične performanse i edukativne radionice, kao i neke novitete.

Neizostavni dio svakog proštenja su štandovi, gdje će domaći izlagači prezentirati njihove tvorevine i proizvode. Ukusni lokalni specijaliteti i svježa okrjepa očekuje goste proštenja na tradicionalnoj gastro ruti, idealnoj za guštanje u raznim delicijama. Duhovna sfera, koja je temeljni dio ove manifestacije, dolazi u posebnom ruhu te hodočasnike očekuju brojni vjerski sadržaji kao i euharistijska slavlja na nekoliko jezika. Jednostavno za svakoga ponešto u šarenilu međimurskog proštenja.

Posebna atrakcija bit će zona “Proštenja u doba Zrinskih”, smještena u jezeru starog grada, koja će na interaktivan način prikazati život u doba Zrinskih. Kao kontrast povijesnim atrakcijama, sprema se i Urbana zona te VinoGrad za ljubitelje kvalitetnih vina, lunapark, dječja zona te Deklina oaza usred Perivoja Zrinskih.
Raznolike glazbene poslastice oduševit će posjetitelje na Glavnoj bini, koja je i ove godine na SRC Mladost. Svaka večer sprema novu glazbenu zabavu, kroz besplatne koncerte, s izvrsnim glazbenicima koji će zasigurno zapapriti atmosferu. Prvu večer i na dan otvorenja stiže ekipa iz A strane, u petak se pleše uz hitove Vesne Pisarović dok u subotu nastupa legendarni Halid Bešlić. U nedjelju na scenu dolazi jedan, jedini Jole, a ponedjeljak je rezerviran za Crvenu jabuku koja će i zatvoriti ovogodišnje izdanje Porcijunkulova.

Budite dio jubilarnog, šezdesetog proštenja koje traje od četvrtka, 1. pa sve do ponedjeljka, 5. kolovoza te otkrijte čari manifestacije Porcijunkulovo. Uživajte u bogatom programu te doživite radost koja spaja vjernike, ljubitelje tradicije i posjetitelje željne dobrog provoda. Doživite ovaj jedinstveni događaj, koji svoje korijene vuče iz bogate Međimurske povijesti te provedite nezaboravne trenutke s obitelji i prijateljima između Mure i Drave.
Za više informacija posjetite službenu web stranicu Turističke zajednice grada Čakovca www.visitcakovec.com.

Vidimo se u Čakovcu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije