ČAKOVEČKI MLINOVI

OTKUP ŽITARICA RODA 2024. Cijena tone pšenice Premium klase je 188€

Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec obavještavaju poljoprivredne proizvođače da će od utorka 25. lipnja 2024. godine u silosu u Čakovcu primati u otkupu pšenicu roda 2024.


Pšenica se prima svakim danom od 7:00 do 19:00 sati.

Otkupni blokovi temeljem vagarinki se obrađuju samo radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 7:00 do 15:00.

Pšenica se ne prima na polog niti na uslužno skladištenje.


Otkup će trajati do popunjena silosnih kapaciteta, a najkasnije do 31.07.2024. sukladno uvjetima otkupa koji su javno objavljeni na otkupnom mjestu u silosu Čakovec i na web stranicama Čakovečkih mlinova.

Cijena za tonu pšenice Premium klase je 188€, 1. klase 178€, 2. klase 172€, 3. klase 162€ i 4. klase 157€.

Neće se primati pšenica s proteinom manjim od 9,8%, vlagom iznad 18%, hektolitarskom masom manjom od 70 kg/hl, niti s primjesama iznad 6%, od toga crnih primjesa iznad 2%. Također se ne primaju tritikal (pšenoraž), ječam, raž i zob. Pšenica koja se prima mora biti zdravstveno ispravna za upotrebu u mlinskoj industriji (detaljnije u Uvjetima otkupa).


Isplata za prodanu pšenicu je u roku od 2 radna dana po predaji žitarica u silos (odnosno 2 radna dana od dana izdavanja otkupnog bloka ili primitka fakture).


Vlasnici žitarica prilikom predaje žitarica obavezni su dati na uvid broj računa za isplatu u IBAN formatu i potvrdu Porezne uprave ukoliko imaju status obveznika po PDV-u.

Za vrijeme prihvata pšenice privremeno će se regulirati i promet oko mlina u Čakovcu. Dostavni traktori i kamioni dolaze ulicom Žrtava fašizma (od strane Elektre) prema Mlinskoj ulici te će na parkiralištu uzduž navedene ulice formirati kolona. Iz Gajeve i Novakove ulice neće se moći ulaziti u kolonu niti na istovar pšenice. U mlinu će se za vrijeme žetve moći besplatno dobiti vlažna pljeva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije