DISEMINACIJA Erasmus+ projekta ArborTech

GOSPODARSKA ŠKOLA Novi pristupi obrazovanju i arborikulturi te važnost očuvanja urbanih zelenih površina

U Gospodarskoj školi u četvrtak, 20. lipnja 2024. održana je diseminacija Erasmus+ KA2 projekta ArborTech.

 Cilj diseminacije bio je informirati širu javnost o projektu i njezinim rezultatima. 

Ravnateljica škole Vesna Stunković u uvodnom dijelu predstavila je osnovne informacije o projektu, a nastavnice Ljiljana Škrobar i Karmela Radošević glavne rezultate projekta, dendrološki laboratorij i mjere zaštite drveća. 

Zbog sve veće urbanizacije i smanjivanja zelenih površina u gradovima, jedan od ciljeva projekta bio je promicanje arborikulture i njezine važnosti za urbana područja kroz obrazovanje, obrazovanje odraslih  i neformalno obrazovanje. Povećati svijest o važnosti očuvanja drveća i šuma za biološku raznolikost, aktivnosti ekosustava i ublažavanje klimatskih promjena u gradovima te istaknuti važnost zanimanja Arborist

Koordinator projekta je Biotehniski center Naklo, Slovenija, a partneri u projektu, Arboretum Volčji Potok, Slovenija, Stredna odborna skola Pruske, Slovačka, Gospodarska škola, Čakovec i  On Projects Advising SL, Granada iz Španjolske.  

Projekt je započeo svoju provedbu 1.12.2021 i završava 31.07.2024.                          

Tijekom provedbe projekta ostvareno je 5 rezultata.  

– Nacionalni i sažeti izvještaj o stanju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja Arborista, fizički i virtualni dendrološki laboratorij, strukovni kurikulum – Arborikultura za vrtlare, obrazovna platforma za učenje i smjernice za poslodavce, zapošljavanje osoba s posebnim potrebama. 

Nakon završetka projekta želja nam je nastaviti s aktivnostima i primjenom rezultata projekta, koristeći obrazovnu platformu za učenje u redovnom i neformalnom obrazovanju. https://arbortech-erasmus.eu/

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije