UPISI U SREDNJU ŠKOLU 2024/2025.

GOSPODARSKA ŠKOLA Što nas čini zanimljivima?  

Tražiš srednju školu u kojoj možeš izbrusiti postojeće i otkriti nove talente? Onda je Gospodarska škola nesumnjivo najbolji izbor za tebe.

U čakovečkoj Gospodarskoj školi učenici se obrazuju za deficitarna zanimanja, razvijaju praktične vještine i kreativnost te kompetencije za uspješno konkuriranje na tržištu rada te samozapošljavanje.

Škola surađuje s domaćim tvrtkama i licenciranim obrtnicima kod kojih učenici obavljaju praktičnu nastavu te koji im omogućuju zaposlenje odmah po završetku srednjoškolskog obrazovanja. 

Prednost je Gospodarske škole što omogućuje stipendiranje za vrijeme školovanja i plaćenu stručnu praksu sudjelovanjem u Erasmus+ projektima u trajanju od dva tjedna do godine dana u atraktivnim državama poput Njemačke, Francuske, Portugala, Španjolske, Slovenije, Mađarske i drugih. 

Gospodarska škola nudi upis u četverogodišnja i trogodišnja zanimanja iz četiri obrazovna sektora: Poljoprivreda, prehrana i veterina, Promet i logistika, Moda, tekstil i koža, Osobne, usluge zaštite i druge usluge. Četverogodišnja su zanimanja agrotehničar, modni tehničar i tehničar cestovnog prometa, a trogodišnja cvjećar, poljoprivredni gospodarstvenik, krojač, obućar, kozmetičar, frizer i vozač motornih vozila. Nudimo upis i učenicima s teškoćama u razvoju za zanimanja pomoćni krojač, cvjećar i vrtlar, u kojima mogu otkriti i iskazati svoje vještine kako bi osigurali neovisnu budućnost. 

Zainteresiranim učenicima u školi se omogućuje dodatna nastava iz općeobrazovnih i strukovnih predmeta s ciljem potpunog ostvarivanja njihovih potencijala. Učenici Gospodarske škole redovito ostvaruju zavidne rezultate na različitim natjecanjima i smotrama, a usavršavanje i praktična primjena znanja omogućena su im i odlascima na stručne ekskurzije u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. 

U školi djeluje i učenička zadruga Jabuka koja okuplja dvadeset sekcija, a u kojoj učenici izradom različitih proizvoda razvijaju kreativnost i poduzetničku inicijativu. 

Nakon završetka trogodišnjeg obrazovanja učenici su u potpunosti osposobljeni za konkuriranje na tržištu rada, a završetkom četverogodišnjeg obrazovanja i položene državne mature učenici mogu nastaviti svoje školovanje na sveučilištima, veleučilištima i stručnim studijima. 

Naši bivši učenici sudjeluju u kreiranju i unaprjeđivanju međimurskog gospodarstva kao vlasnici obrta, OPG-ova te zaposleni u različitim djelatnostima. 

Gospodarska škola nositelj je i Erasmus+ akreditacije koja joj osigurava sredstva iz europskih fondova za odlazak učenika na stručnu praksu u inozemstvo. 

Gospodarska škola opremljena mnogobrojnim sredstvima koja se koriste u nastavnom procesu: simulator vožnje, kamion, model vozila u prirodnoj veličini, suvremeni pogon za proizvodnju soka, viličari, moderno opremljeni frizerski, kozmetički, cvjećarski, krojački i obućarski kabineti. 

Kreativan si? Voliš izazove i draži ti je praktičan rad od bubanja iz knjiga? Tražiš srednju školu u kojoj možeš izbrusiti postojeće i otkriti nove talente? Onda je Gospodarska škola nesumnjivo najbolji izbor za tebe.

Gospodarska škola

Vladimira Nazora 38, 40 000 Čakovec

+385 40 395 302

gospodarska@gospodarskaskola.hr

www. gospodarskaskola.hr

virtualna 360 šetnja školom 

IG: gs_cakovec

FB: Gospodarska škola Čakovec

YT: Gospodarska škola Čakovec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije