UPISI U SREDNJU ŠKOLU 2024./2025.

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Tehni(č)ka – izazov za budućnost!

Dan otvorenih vrata Tehničke škole Čakovec u subotu, 8. lipnja 2024., od 9:00 do 12:00

Tehnička škola Čakovec najveća je srednja škola u Međimurskoj županiji. Oko 800 učenika obrazuje se u područjima elektrotehnike, računalstva, mehatronike i strojarstva. U 38 razrednih odjela pod budnim su okom više od 90 nastavnika.

Od davne 1890. do današnje Tehničke škole Čakovec (TŠČ-a) ispisani su brojni redci knjige iz koje su izašla mnoga imena poznata i priznata u svojoj struci. Tehničari, obrtnici i mehaničari znanja i vještine usvojene u ovoj Školi ugrađuju u razvoj svog Međimurja, usavršavaju ih i nadopunjuju i izvan granica svog zavičaja.

Svjedočimo stalnim promjenama metoda, oblika rada, odgojnih pristupa. Vrijeme u kojem živimo traži brze promjene i visoke kriterije, pri čemu svatko mora dati najbolje od sebe. Upisom u TŠČ učenici imaju mogućnost razvijati svoje interese u različitim smjerovima u redovnoj nastavi i nizu izvannastavnih aktivnosti.

Jučer i danas naši učenici, sutra vrijedni i priznati majstori ili uspješni studenti na visokim učilištima, a potom prvostupnici ili magistri struke najveća su nam nagrada i priznanje, što je potvrda uspješnog rada i kvalitetnog partnerskog odnosa učenika i njihovih roditeljima sa Školom i gospodarstvenicima.

Tehnička škola Čakovec s radošću poziva sve učenice i učenike osnovnih škola, njihove roditelje i sve zaljubljenike u tehniku i tehnologiju da nam se pridruže na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata TŠČ-a!

Posjetite naše prostore, Regionalni centar kompetentnosti i školsku radionicu u subotu, 8. lipnja 2024. Učenici i djelatnici TŠČ-a s nestrpljenjem vas očekuju i spremni su vam predstaviti vrhunsku opremu, provesti vas modernim učionicama, laboratorijima i školskom radionicom. Imat ćete priliku saznati sve o zanimanjima koja možete upisati u Tehničkoj školi Čakovec, vidjeti demonstracije praktičnih i tehničkih vještina putem raznovrsnih aktivnosti i inovativnih projekata.


Poseban poziv upućujemo bivšim učenicima Tehničke škole Čakovec, inženjerima u potrazi za avanturom, odličnim poslom i prilikama, poduzetnicima, majstorima, zaljubljenicima u tehniku, inovatorima…

Svi ste dobrodošli! Ovo je prilika da se (ponovo) povežete s TŠČ-om i otkrijete nove mogućnosti!

Bez obzira jeste li učenik osnovne škole, roditelj ili jednostavno znatiželjna osoba, očekujemo vas s veseljem! Dopustite nam da zajednički zakoračimo u svijet tehnike, da vas vodimo njime i pomognemo vam otkriti put prema uspješnoj budućnosti!


Vidimo se u subotu, 8. lipnja 2024., od 9:00!


Sva zanimanja koja se mogu upisati u TŠČ-u prate tehnološke trendove, a nakon završetka školovanja daju mogućnost brzog zapošljavanja ili nastavka obrazovanja na visokim učilištima i potom iznadprosječna primanja.

Osim zanimanja koja se tradicionalno vežu uz Tehničku školu Čakovec, osmaši će i ove godine moći upisati trogodišnja zanimanja automehatroničar i CNC operater koje realiziramo po novim kurikulima.


Brzom razvoju i izazovima automobilske industrije u TŠČ-u smo odgovorili upisom u zanimanje automehatroničar po JMO-u (jedinstvenom modelu obrazovanja), zanimanje koje objedinjuje i nadograđuje dosad uobičajene poslove koje su rješavali automehaničari i autoelektričari.

HZZ u šk. god. 2024./2025. financira trošak pregleda učenika na medicini rada za upis u prvi razred srednje škole za deficitarna zanimanja bravar, strojobravar i tokar.

Tražiš školu koja će ti pružiti najbolje mogućnosti za uspjeh u tehničkim područjima? Tehnička škola Čakovec upravo je ono što tražiš! Kao Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu i mehatronici, pružamo obrazovanje koje spaja teoriju i praksu na najsuvremeniji način, u skladu s potrebama modernog tehničkog svijeta.

IZVRSNA ZNANJA + USAVRŠENE VJEŠTINE -> KOMPETENTAN STRUČNJAK -> USPJEŠNA KARIJERA

Škola je opremljena vrhunskom opremom i strojevima iz sektora strojarstva, mehatronike, elektrotehnike i računalstva. Desetak suvremenih praktikuma s opremom iz područja CNC, CAD/CAM tehnologija, zavarivanja, razvoja konstrukcija, mjerenja i kontrole kvalitete, fluidne tehnike, elektrotehnike, obnovljivih izvora energije, automatizacije, robotike uz tri praktikuma za programiranja sa suvremenom računalnom opremom i programskom podrškom mjesta su u kojima naši učenici stječu vještine budućih majstora, tehničara, inženjera, poduzetnika, inovatora…

Uz kvalificirane, stručne i predane nastavnike, za uspjeh nam je neophodna suradnja s institucijama i gospodarstvenicima u okruženju i inozemstvu. Njihova stručnost i posvećenost jamče uspjeh i zadovoljstvo svih dionika procesa obrazovanja.

Kao Regionalni centar kompetentnosti, Tehnička škola Čakovec razvija se zajedno s gospodarstvom i prati tehnološki napredak. Naša Škola ne samo da pridonosi razvoju lokalne i regionalne zajednice, već postaje njezin integralni dio. Ovdje imaš priliku postati dio dinamičnog okruženja u kojem se stvaraju i primjenjuju inovacije.

Dodatne informacije o Regionalnom centru kompetentnosti pronađi na https://rck-tsc.hr/.

  • stručnjaci smo u području mehatronike, kibernetičke sigurnosti, robotici, razvoju softvera…
  • u TŠČ-u možete odigrati društvene igre koji sami izrađujemo
  • u Tehničkoj školi Čakovec vrlo su nam važni samostalnost, sloboda, autonomija i odgovornost pa školsko zvono ne zvoni za početak/kraj nastavnog sata
  • mi smo izumitelji, kreativci, glumci, sportaši, glazbenici…
  • naša vrata su otvorena svima – organiziramo kampove, radionice, edukacije, predavanja, različite susrete…
  • završni radovi naših učenika inovativna su rješenja za svakodnevicu
  • TŠČ je 2024. dobio Erasmus akreditaciju pa ćemo svoja stručna znanja i vještine još češće brusiti diljem Europe

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC


Športska 5, 40000 Čakovec


web-adresa: www.tsck.hr


e-pošta: tsck@tsck.hr

FB TSCtransparent

Insta TSCtransparent

RCK web_TRANS

TSC YT_Standard

web tsc transparent

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije