Kako maksimalno iskoristiti prostor u maloj spavaćoj sobi?

Prilikom opremanja spavaće sobe, veličina prostora može biti ograničavajući čimbenik.

koliko raspolažete s malim spavaćim prostorom, sigurno se pitate kako ga najbolje iskoristiti, a da u njega i dalje smjestite sve što vam je potrebno. Zahvaljujući savjetima naših stručnjaka, ovaj naizgled kompliciran zadatak može postati vrlo jednostavan, a sve što vam je potrebno u svojoj ponudi ima Namještaj Mima.

Pažljivo odaberite svaki komad namještaja

Promišljen izbor namještaja prvi je korak ka maksimalnom iskorištavanju prostora kada je riječ o malim spavaćim sobama. Razmislite koji su komadi namještaja esencijalni i bez kojih ne možete. Prilikom kupnje, odaberite onaj namještaj koji će se lijepo uklopiti u prostor svojom veličinom, a biti funkcionalan.
Izbjegavajte pretrpavanje prostora nepotrebnim dodacima i po mogućnosti se držite minimalističkog uređenja kako bi izbjegli osjećaj zagušenosti i osjećali se opušteno u vašem spavaćem prostoru.

Strateški pozicionirajte namještaj

Kako ćete rasporediti namještaj u sobi može uvelike utjecati na funkcionalnost i razmjer prostora s kojim raspolažete. Umjesto da krevet smjestite u sredinu sobe, postavite ga uz jedan od zidova, čime si stvarate priliku da bolje iskoristite ostatak raspoloživog prostora. Uz malo dobrog planiranja i mali prostor spavaće soba može biti maksimalno iskorišten.

Povećajte prostor za pohranu

Jedan od najvećih problema s kojim se možete susresti ako je vaš spavaći prostor malen, nedostatak je mjesta za pohranu vaše odjeće i drugih stvari koje posjedujete. Najbolje rješenje za ovaj problem su boxspring kreveti, koji ispod madraca imaju podizače i ugrađen prostor za pohranu.
Krevet je komad namještaja bez kojeg ne može nijedna spavaća soba, pa zašto ne bi imao dvostruku funkcionalnost? Odaberite krevet koji je odgovarajuće veličine za vašu sobu, a koji ima dovoljno prostora za pohranu kako bi imali gdje skloniti predmete koje ne koristite svakodnevno.

Boxspring krevet Kiki

Iskoristite moderni dizajn u svoju korist

Moderni dizajn namještaja često ima bolje i funkcionalnije načine uporabe od onih tradicionalnih. Kada smjestite ormare i komode u maleni spavaći prostor, veliki problem mogu predstavljati glomazna vrata koja često idu u paketu. Jednostavno rješenje ovog problema nude klizni ormari. Njihov elegantan dizajn pruža praktično rješenje za uštedu prostora, omogućujući lak pristup svim vašim stvarima bez potrebe za dodatnim prostorom za otvaranje vrata. Osim toga, klizni ormari često imaju modernije i minimalističke dizajne koji se lako uklapaju u različite stilove uređenja interijera, čineći ih popularnim izborom za suvremene domove.

Vizualno proširite prostor ogledalima i rasvjetom

Ako raspolažete s ograničenim prostorom, određeni detalji mogu vizualno proširiti prostor vaše spavaće sobe. Jedan od tih detalja su ogledala koja mogu poslužiti kao prozor u drugu dimenziju prostora i stvoriti iluziju dubine. Dobro postavljeno ogledalo može naizgled udvostručiti veličinu prostorije. Uz dodatak strateški odabrane rasvjete, vaša mala soba pretvoriti će se u prostrano utočište.

Klizni ormar Zulu 180 2 ogledala

Iako raspolažete ograničenim prostorom, nemojte se obeshrabriti prilikom uređenja vaše spavaće sobe, ona i dalje može biti vaš maleni raj za odmor, uređen prema vašem ukusu i preferencijama. Određeni detalji i dobro razrađena strategija postavljanja namještaja mogu značajno uštediti prostor i poboljšati njegovu cjelokupnu iskoristivost. Implementacija praktičnih rješenja za uređenje prostora omogućiti će vam da čak i najmanja spavaća soba postane funkcionalan i udoban prostor.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije