MASAŽA LICA

Pomladite lice bez botoksa i bez skupih tretmana – čudotvorna masaža lica koja uživa sve veću popularnost diljem svijeta

Poznato je da danas postoje razni kozmetički tretmani masaža koji pomažu da bar na neko vrijeme usporimo proces starenja, izbrišemo bore i mrlje na licu te vratimo mladenački izgled svojoj koži.

Isto tako je poznato da je većina ovih tretmana dostupna isključivo onima dubljeg džepa te da je mladenački izgled ulaganje koje si mnogi ne mogu priuštiti. Srećom, u zadnje vrijeme postala je popularna masaža lica koju bilo tko može raditi kod kuće, ne iziskuje dubok džep, a daje nevjerojatne rezultate!

Svi znamo koliko nas tijelo može boljeti nakon odlaska u teretanu. Ispostavilo se da jednostavni svakodnevni pokreti poput smješkanja, mrštenja i žvakanja također mogu biti dobra vježba za vaše mišiće lica. Dakle, baš kao što istezanje i korištenje pjenastog valjka za okretanje nogu i ruku nakon vježbanja može imati koristi za vaše veće mišićne skupine, mišići vašeg lica mogu imati velike koristi od masaže lica.

Masaža lica opći je pojam koji se odnosi na trljanje i manipulaciju kožom i mišićima lica, kaže Joshua Zeichner, dr. Med., profesor dermatologije i direktor kozmetičkih i kliničkih istraživanja u dermatologiji bolnice Mount Sinai u New Yorku. Masaža se može činiti prstima ili različitim vrstama alata, primjerice Gua Sha kamenom, ili raznim elektroničkim uređajima. 

Također, masaža lica može biti popraćena nanošenjem proizvoda za njegu kože kako bi se poboljšalo prodiranje u kožu. Putem online kupovine moguće je dok kupujete namirnice naručiti i proizvode za njegu lica, poput hidratantnih krema od badema ili smilja, gelova za lice, micelarnih otopina i sl. i to po skroz dostupnim cijenama. Također, možete i prelistati Tommyjev katalog gdje ćete naći i ostale proizvode na sniženim cijenama.

Prednosti masaže lica

Potiče limfnu drenažu

Kako starimo, funkcija limfe se pogoršava. Stimuliranjem limfnog toka putem masaže lica, potičete drenažu tekućine iz tkiva što može privremeno opustiti kožu i dati minimalno poboljšanje konture lica eliminacijom viška tekućine. Međutim, napominje da je važno umanjiti očekivanja, jer se rezultati koje možete doživjeti masažom lica neće usporediti s rezultatima oblikovanja koje ćete dobiti kozmetičkim postupcima.

Masiranje lica potiče limfnu drenažu koja pak uništava toksine u stanicama te umanjuje natečenost lica. Također detoksificira kožu i potiče kožu da se sama popravlja što dovodi do proizvodnje kolagena i elastičnosti.

Potiče cirkulaciju i stimulira mišiće

Masaža također može poboljšati cirkulaciju krvi u koži, a samim time i pospješiti izgled blistavijeg tena. Ipak, te su dobrobiti privremene i nema podataka koji potvrđuju da masaže lica mogu dovesti do dugoročnih promjena u konturama lica za smanjenje bora.

Masaža pojedinih mišića na licu ne samo da će dovesti do bujnijeg lica, već će pomoći cirkulaciju i potaknuti mišiće što će dugoročno pospješiti usporavanje starenja. Mišići tijekom procesa starenja stagniraju te bez stimulacije mlohave i lice se opušta. Masažom se poboljšava cirkulacija u tkivu te lice izgleda mladenačkije i blistavije.

Ublažava napetost lica

Neka straživanja pokazuju da masaža lica može pružiti dobrobiti koje sežu mnogo dalje od samog lica, primjerice može ublažiti tenzijske glavobolje, migrene i stezanje čeljusti. Također, sve masaže su poznate po tome da smanjuju tjeskobu i opuštaju, pa tako i masaža lica. Kome ne bi dobro došlo više toga u danu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije